≫ 

Efikasna generalka Zvezde: Gol i majstorska asistencija Spiridonovića, Radulović "dotukao" Borac!

Može Stanković da bude zadovoljan viđenim pred početak sezone, naročito što se tiče igre jednog "novajlije"

  • 4

Fudbaleri Crvene zvezde protiv Borca iz Banjaluke odigrali su uspešnu generalku pred start Superlige, pobedili su sa 3:0 uz gol i asistenciju Srđana Spiridonovića.

Posle ove utakmice, Crvena zvezda će 1. avgusta startovati u Superligi u 19.30, i to protiv Novog Pazara, povratničke ekipe u najjači rang.

Dan je na Marakani bio buran i pre utakmice zbog transfera - odjeknula je bomba o povratku Gelora Kange, uz to je opcija egzotično pojačanje u vidu nekadašnjeg napadača Mančester junajteda, a Spiridonović se na meču potrudio da pokaže kako će biti kapitalno pojačanje.

Dao je gol uz dobru asistenciju Ivanića, potom je petom dodao Veljku Nikoliću za 2:0 početkom drugog poluvremena, usput je i tokom meča bio generalno najopasniji po gol Banjalučana.

Zvezda nije dozvolila gostima da ozbiljnije priprete, usput, već sredinom drugog poluvremena, meču je promenjen ritam kako je dolazilo vreme za izmene i osvežavanje sastava.

Za kraj, Andrija Radulović je imao blistav momenat u 89. minutu, kada je postavio konačan rezultat.

Tok meča

Počela je utakmica uz pesmu Delija sa razglasa, što će biti praksa u vreme kada se utakmice igraju bez publike - to će se puštati u prvih pet minuta i posle pogodaka.

Što se meča tiče, počeo je uz male momente neopreznosti Banjalučana u odbrani, što domaćini nisu iskoristili. Spiridonović je u 9. minutu šutirao i ukroćen mu je šut, ali je zato u 15. minutu ovaj igrač bio strelac.

Brza akcija po levoj strani rezultirala je njegovim odličnim udarcem i lopta je završila u donjem uglu mreže, Ivanić je pravovremeno asistirao.

U 20. minutu, Katai je iz slobodnjaka testirao reflekse Pavlovića, golman Borca je uspeo da zaustavi udarac.

Viđena je i kratkotrajna pauza zbog velike vrućine, posle osveženja su igrači nastavili meč, s time da se i Borac malo oslobodio i napao gol Borjana.

Energično je Stanković pratio svaki potez na terenu, motivisao igrače, ali do kraja poluvremena nije bilo velikih šansi, samo je jedan udarac Spiridonovića blokiran kada je Gajić probao da ga proigra.

Video: Atraktivan gol Zvezde posle pete Spiridonovića

U nastavku, Zvezda nije dugo čekala na novi pogodak, Veljko Nikolić je započeo i završio jednu dobru akciju, na kraju je na lep način matirao Pavlovića, atraktivno mu je dodao Spiridonović. Prethodno, u igru je ušao Vulić umesto Kataija.

Polako su šansu počeli da dobijaju i ostali igrači, u jednom trenutku je Stanković promenio praktično celu postavu, a Hajdinu je malo nedostajalo da efektno uposli Andriju Radulovića, koji je malo zakasnio u skoku.

Video: Andrija Radulović dotukao Borac iz Banjaluke sjajnim golom

Malo kasnije, to je nadoknadio Radulović atraktivnim pogotkom za 3:0, nadoknada se nije ni igrala posle gola.

Video: Sjajna akcija Zvezde, Spiridonović strelac za 1:0 u generalki

Crvena zvezda - Borac 3:0

(Spiridonović 15, Nikolić 54, Radulović 89)

Crvena zvezda: Borjan, Gajić (od 73. Gobeljić), Pankov (od 73. Degenek), Eraković (od 73. Babić) , Rodić (od 73. Hajdin), Sanogo (od 58. Jovičić), Nikolić (od 73. Jovančić), Ivanić (od 73. Radulović), Spiridonović (od 73. Gavrić), Katai (od 46. Vulić), Tomane (od 73. Vukanović)

Borac: Pavlović, Dujaković, Subić, Jovanović, Milojević, Danilović, Brtan, Vranješ, Ziljkić, Lukić, Zakarić

Video: Reakcije Dejana Stankovića za vreme prijateljske utakmice Zvezde i Napretka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA