≫ 

Stanković o Makedi, gde vidi Kangu, "pretrpanom" veznom redu, zašto neće da rizikuje s Kataijem...

Trener Zvezde o mnogim aktuelnim temama pred početak sezone

  • 8

Trener Crvene zvezde, Dejan Stanković je održao konferenciju za medije pred početak prvenstva na kojoj je govorio o očekivanjima u novoj sezoni, gde crveno-beli na otvaranju igraju protiv Novog Pazara.

Novinare je posebno zanimalo nejgovo mišljenje o dolasku Gelora Kange, koji je nešto ranije u toku dana promovisan kao treće pojačanje ove sezone.

Nisam se čuo s Milojem i Grofom oko Kange

- Nisam se čuo ni sa Milojem ni sa Grofom, video sam kroz novine šta oni misle o njemu, ja sam ga isto gledao. Veliko pojačanje za Zvezdu, ne sumnjam da će biti veliki profesionalac, jer smo mi u svlačionici već napravili i kodekse i grupu. Ja sam zadovoljan što je došao - rekao je Stanković i osvrnuo se na to kada bi Kanga trebalo da bude na raspolaganju.

Gelor Kanga, Crvena zvezda, fudbal, Marakana Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

- Učestvovao je u osvajanju Kupa sa sjajnom partijom, bili su mnogo zadovoljni u Sparti. On zna šta je Zvezda i očekujem da se tako i ponaša, da se što pre adaptira i na nove zahteve i na novu igru. Znam da mora da ode do Pariza, da uzme stvari i da se vrati. Rekao mi je da se odmarao 20 dana, malo je radio, testiraćemo ga da vidimo koliko je fizički spreman, malo ćemo da ga doradimo ako treba, očekujem da bude spreman ubrzo.

Novinari su pitali i da li Kangu vidi na poziciji ispred napadača ili uz Sanoga u veznom redu.

- Videću, on može da pokrije dosta pozicija, može i po krilu. Stavićemo ga tamo gde je najkorisniji pre svega za sebe, posle za tim i za rezultat. Stavićemo ga u tamo gde je najbolje za njega. Neću od njega tražiti nešto nemoguće, samo ono što je realno i što može najbolje da uradi.

"Od viška igrača, glava ne boli!

Fk Crvena zvezda, igrači Printskrin: Crvenazvezdafk.com

Stankoviću su novinari predočili problem sa pretrpanim igračkim kadrom, posebno u veznom redu.

- Od viška glava ne boli, ako je kvalitetan. Biće mnogo utakmica, krećemo od avgusta, gde ih ima 7-8, plus imamo ovo U21 pravilo, gde će mlađi počinjati, a stariji ulaziti. U kvalitetnom rosteru to nije problem, samo treba da pogodiš ko je koliko spreman. Ako su svi zdravi, to će biti slatke muke, tako da ja od toga ne bežim.

Istakao je da nije preterano brinuo o protivnicima, zna da Novi Pazar stiže sa novim timom i novim sistemom, ali da on gleda u svoje dvorište, a isti je slučaj i sa Partizanom.

Dolaze sa novim timom, novim sistemom, ali to su njihove brige, moramo da znamo protiv koga igramo i njih ćemo pogledati. Što se tiče analize ostalih timova, bavimo se samo sobom, kada dođu ti mečevi, bavićemo se time.

Neću da rizikujem s Kataijem, ako postoji i najmanji potencijalni problem

Aleksandar Katai Aleksandar Katai na pripremama; Foto: FK Crvena zvezda

Stanković je otkrio i kakva je situacija sa Aleksandrom Kataijem i istakao da neće rizikovati ukoliko postoji i najmanji potencijalni problem sa njegovim fizičkim stanjem.

- Katai je odradio mnogo jake prpreme, bio j2 25 možda i više dana na odmoru dok su se preselili iz Amerike i dok se završio transfer. On pravi razliku na terenu i u svlačionici, jedan je od lidera ekipe. Poznaje sebe i svoje telo, ako postoji mali rizik, neću rizikovati - konstatovao je trener Zvezde.

Grčki mediji su preneli informaciju da je on lično zvao Federika Makedu, koji konkuriše kao potencijalno pojačanje.

Makedu sam pratio dok je još igrao u Junajtedu

Federiko Makeda, Kristijano Ronaldo, FK Mančester junajted Federiko Makeda; Foto: Guliver/Ryan Pierse/Getty Images

- Makeda je neko koga sam ispratio dok je igrao u Junajtedu, odigrao je dobro sezonu u Panatinaikosu, ja sam u kontaktu sa klubom stalno, radimo na svim poljima, ako nešto bude nema šta da se krije.

Bitno je da igraju, jer neko ko ne igra, ne može da se pokaže, mnogo je teško da se analizira ako ne igraju. Nadam se da će biti zdravi da pokažu ono što umeju.

Video: Šta Stanković očekuje od Gelora Kangde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miša

    31. jul 2020 | 16:01

    Napred Zvezdo, samo napred Zvezdo. Samo za tebe, uvek uz tebe a njih ko... a njih ko....

  • Baster

    31. jul 2020 | 16:00

    Ako je cilj LŠ,dovedite konačno kvalitetnog odbrambenog. Po mogućstvu dvojicu. U LŠ se većinom branimo a sa Milunovićem i ostalim "stubovima" naše odbrane,nastavićemo trend po 5-6 u mreži.

  • Alekkk

    31. jul 2020 | 18:02

    Kanga je Pol Skols licno i personalno u poredjenju sa konkurentima mu za mesto u timu, Mirkom veselim Ivanicem i malim Nikolicem. Igrac sa velikim radijusom kretanja, igrac koji igra i po dubini, na lopti je stalno i trazi igru sto je retkost kod nas. Ima dobar osecaj za asistenciju i sobar sut sa distance, sve ono sto je falilo. Bice i problema jer ume da carini loptu, a takvi su i Ben i Katai, davice tempo, ali ce bar moci uvek da se racuna da ce je obraditi i sacuvati..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA