≫ 

Mušemom protiv virusa: Vraća nam se Liga šampiona, na terenu Ronaldo, Siti, Real...

Gledaćemo elitno takmičenje posle pet i po meseci

  • 0
Liga Sampiona, Zreb, korona virus Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Tanjug/AP

Vredelo je čekati, Liga šampiona opet zaokuplja pažnju navijača, nastavlja se posle skoro pola godine revanšima osmine finala Juventus - Lion (prvi meč 0:1) i Mančester siti - Real Madrid (prvi meč 2:1).

Stekli su se konačno uslovi da ekipe putuju na gostvanja, doduše posle četiri revanša osmine finala u petak i subotu sledi završni turnir na jednoj lokaciji, u Lisabonu, gde će od sredine ovog meseca osam timova po nokaut sistemu razigravati za titulu najboljeg na Starom kontinentu.

Pehar neće braniti Liverpul koji je u kompletiranom dvomeču eliminisan od Atletiko Madrida.

Na završnom turniru možda ne bude ni velikana Reala i Juventusa, pred kojima su teški izazovi u večerašnjim duelima, svakako ne nenadoknadivi minusi protiv Liona i Sitija, pa će biti izuzetno zanimljivo videti mogu li šampioni Španije i Italije da prevaziđu deficite iz prvih duela.

Madriđani su osokoljeni osvajanjem titule koja je stigla nakon dugog pobedničkog niza, Zidan je naoštren da zaustavi Gvardiolu koju je dan pre meča govorio o taktičkoj genijalnosti Francuza i koliko je teško nadmudriti ga.

- Treneri naprave plan za svaku utakmicu, ali kada meč krene često taktika pada u vodu jer dešavanja na terenu diktiraju situaciju. Mi želimo da nametnemo naš stil, želimo da prenesemo igru na deo terena sa kojeg možemo da ugrozimo Real. Ipak, gledajući Real u Primeri, shvatili smo da je teško predvideti kako će igrati, da su nepredvidivi, u čemu je najveća zasluga Zidana. Kada pomislite da ste ga nadmudrili jednim taktičkim planom, on vam odgovori sa drugim - poručio je Gvardila pred meč sa Realom.

Dobra vest po Pepa, a loša po Zidana je odsustvo najvažnije defanzivne karike Reala i lidera tima, kapitena Serhija Ramosa zbog suspenzije.

U isto vreme, u Torinu, gde se takođe slavila titula u domaćim okvirima, Juventus će napasti Lion i pokušati da se domogne završnog turnira u Lisabonu.

FC juventus FK sasuolo Foto: Tanjug/AP

Ono što može biti velika prednost za Ronalda i "bjankonere" je što su u jakom takmičarskom ritmu posle nastavka sezone za razliku od Francuza koji su odigrali tek jednu utakmicu od starta pandemije korona virusa, i to nedavno finale Kupa protiv Pari Sen Žermena.

Neće "bjankoneri" imati prednost domaćeg terena, jer publike nema, ali zato mogu profitirati od višestrukog broja utakmica "u nogama" u psoeldnjih mesec i po dana.

Osim ova dva duela koja se igraju u istim terminima u petak (20:45), u subotu su na programu i preostala dva revanša osmine finala, sastaju se Bajern i Čelsi (prvi meč 3:0) i Barselona - Napoli (prvi meč 1:1).

U četvrtfinalu već su Atalana, Pari Sen Žermen, Atletiko Madrid i Red Bul Lajpcig.

Parovi četvrtfinala

Atalanta - Pari Sen Žermen (12.08)

Atletiko Madrid - Red Bul (13.08)

Napoli/Barselona - Čelsi/Bajern (14.08)

Mančester siti/Real Madrid - Juventus/Lion (15.08)

Posle osvajanja Serije A Juventus može da se posveti onome zbog čega je skupo platio Kristijana Ronalda – napadu na Ligu šampiona. Večeras (21.00) čeka Lion koji ima prednost od 1:0 iz prvog meča. Kvota na keca je 1,45, a Hendikep pobeda (sa dva ili više golova razlike) koja bi Juveu donela prolaz je 2,10. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Juventus – Lion

Mančester Siti ima prednost od 2:1 iz prvog meča osmine finala Lige šampiona odigranog u Madridu, ali nije spokojan, jer Real nikad ne treba otpisivati. Večeras (21.00) na Etihadu videćemo dve ekipe koje su kandidati za trofej – kvota na keca je 1,75, na iks 4,00, na dvojku 4,30, dok je GG3+ 1,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Mančester Siti – Real Madrid

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA