≫ 

Eskobar je pred Popovićem u bazenu otvorio kofer novca, ovakav odgovor legende Zvezde nije očekivao

Zanimljiva anegdota iz života Vladice Popovića, koja najbolje govori o njegovoj mudrosti i poštenju

  • 15
Vladica Popovic, Pablo Eskobar

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MN Press/Wikipedia/Shutterstock

Tužna vest dočekala je ovog jutra navijače Crvene zvezde. Ostali su bez jedne od najvećih legendi kluba, Vladice Popovića, koji je preminuo u 86. godini života.

Vladica Popović će zauvek ostati upamćen kao čovek koji je Crvenu zvezdu odveo na krov sveta u Tokiju 1991. godine, kada su crveno-beli osvojili titulu svetskog klupskog prvaka.

Popović je bio igrač, trener i funkcioner Zvezde i čitav život posvetio je crveno-belima. U Zvezdi je kao igrač odigrao 499 utakmica i postigao 38 golova.

Po završetku igračke karijere, oprobao se kao trener i imao zanimljivu karijeru, tokom koje su prepričane mnoge anegdote, a posebno zanimljiva je ona iz Kolumbije, u vreme kada je tamo cvetalo narko carstvo Pabla Eskobara.

Sam Popović je opisao je kako je u Kolumbiji, gde je vodio timove iz te zemlje od 1971. do 1974. godine, imao priliku da upozna čuvenog narko bosa Pabla Eskobara, gospodara života i smrti u Kolumbiji u to vreme.

Popović je otkrio da mu je Pablo Eskobar upriličio zadovoljstvo da s njim u bazenu pije viski, okružen neverovatnim kolumbijskim lepoticama. Bio je to pokušaj da ubedi Vladicu Popovića da preuzme Atletiko Medeljin, klub kojim je upravljao iz senke i preko koga je "prao pare" zarađene od šverca kokaina.

Popović je u periodu dok je bio u Kolumbiji dva puta osvajao titulu šampiona, 1971. sa Independijenteom iz Santa Fea i 1974. sa Deportivom iz Kalija. To je bio dovoljno Eskobaru da mu ponudi posao trenera, jer je želeo da od svog Atletiko Nasionala stvori giganta Južne Amerike.

Vladica Popović

Vladica Popović; Foto: MN Press

Ali, Popović je bio svestan šta bi moglo da se desi ako nešto pođe po zlu, pa je odbio i pun kofer novca koji je pred njim otvorio Eskobar.

- Odveo me je u prelepu vilu sa bazenom, a tamo žene kao iz bajke. Njih sedam ili osam, ma nije se znalo koja je lepša. Kolumbijke su inače bile poznate po lepoti.

- Istina je da sam ga poznavao i da smo se videli nekoliko puta. Hteo je da budem trener njegovog Atletika, ali sam odmah svhatio kako bi se ta epizoda završila. Najurio bi me iz Kolumbije posle dva ili tri poraza, redovno je to radio trenerima.

- Odbio sam ga, iako mi je rekao da mogu da izmem koliko god želim novca od njega, samo da preuzmem ekipu. Verujte mi, pregovarali smo nekoliko sati, ali sam ga na kraju ipak odbio - prisetio se Popović, koji je istakao da je morao da misli na porodicu i da je zbog toga odbio Eskobara, koji je bio prijatan u pregovorima.

Pablo Eskobar

Pablo Eskobar; Printskrin: Youtube/Moises Villadiego

- Razgovarali smo u bazenu uz viski. Tu sam mu objasnio da ne želim da dođem i da nema tih para koje bi me naterale da prihvatim. Prosto sam bio svestan situacije, oterao bi me posle poraza, bez obzira što sam tom trenutku bio tamo veliko ime sa rezultatima iza sebe. Ko zna i šta još...

- Jednostavno sam morao da mislim na porodicu u tom trenutku, nisam hteo da donosim brozoplete odluke. Mislio sam na suprugu Ljiljanu, sina Miodraga i kćerku Jasminu. Bio sam vrlo ljubazam tokom celog razgovora. On se ni u jednom trenutku nije naljutio, sve vreme je bio vrlo prijatan i komunikativan.

- Rekao mi je da pravim veliku grešku, čak mi je otvorio neki kovčeg pun para kako bi mi dokazao koliko je ozbiljan u svojim namerama. Odgovorio sam mu da nikada ne bih uzeo ni dolar više od onog što sam pošteno zaradio. Doduše, mogao sam bez problema da tražim i 15 hiljada dolara dnevno, to za njega ne bi ni bio problem - poručio je Vladica Popović u svojoj ispovesti.

Video: Dejan Stanković o dolasku Makede i Baneta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 93110

    11. avgust 2020 | 10:32

    Eskobar bi baknkrotirao kada bi naleteo na Vučelu, Kokezu, Terzića, Zeku, Čovića....

  • ABV

    11. avgust 2020 | 13:03

    Vladica šmeker, nije rekao da je odbio lepotice :)

  • srbin

    11. avgust 2020 | 12:20

    E bas Eskobar molio da predje da bude trener kod njega, koja prica, Popaj je razgovarao sa ljudima oko transvera:

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA