Sudijski ekspert FSS-a: Nije bio penal za Proleter protiv Zvezde, ispravna odluka sudije

Rešena dilema, nova pravila su u pitanju, pojasnio je Zdravko Jokić

  • 66
Zdravko Jokić Foto: Marko Jovanovic

Glavni sudija današnje utakmice između fudbalera Proletera iz Novog Sada i Crvene zvezde Dragan Čolović sjajno je procenio situaciju kod "ruke Kataija", jer to po novim pravilima nije penal, izjavio bivši poznati sudija Zdravko Jokić, trenutno na funkciji posmatrača suđenja FSS-a.

- Od starte nove sezone na snazi je pravilo da ne može da se svira kazneni prekršaj u tzv. drugom kontaktu, a primer iz Novog Sada kad Katai igra prvo glavom, pa pogađa sebe u ruku je upravo taj. Pritom, Katai nije ni štitio gol, tako da je sve čisto - rekao je Jokić Tanjugu.

Zvezda je pobedila Proleter sa 1:0 golom El Fardua Bena u 76. minutu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GP

    22. avgust 2020 | 07:47

    Covece, Jokicu, sudio, ne glupirajte se! Jeste Katai prvo igra glavom, ali igra i rukom pri cemu lopta potpuno menja pravac. Nije to pogodila ga pa hajde i to nije penal, ali lopta menja pravac kretanja u potpunosti i to je penal kao kuca. Kada iznosi pravilo iznesi ga u celosti, a ne samo ono sto nekome odgovara. Davno sam rekao da snosite veliku odgovornost (sudije) sto je fudbal u Srbiji pao na ovako niske grane. Ovo je sramno i posebno onaj izmisljeni faul za gol.

  • Laki

    21. avgust 2020 | 23:33

    Hahahahahaha, e ako je ekspert rekao, sve mu verujemo!

  • Brajan

    21. avgust 2020 | 22:44

    Verovatno ima sudijskih eksperata koji ce reci da nije bilo penala nad mitrovicem u rusiji...i sad ako je ekspert onda moram da verujem u to...idi jokicu u penziju ostavi mladjima da rade

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA