≫ 

Katai het-trikom za poluvreme najavio "petardu" Zvezde: TSC se raspao na Marakani

Dominacija crveno-belih, šesta pobeda u šestoj utakmici u Superligi

  • 84
aleksandar katai Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde zadržali su stoprocentan učinak u Superligi, u 6. kolu deklasirali su TSC iz Bačke Topole sa čak 5:0 (3:0) u derbiju koji to nije bio ni u naznakama.

Het-trik, i to za poluvreme, upsao je Aleksandar Katai koji je igrao simultanku sa odbranom gostiju, pogađao, asistirao, potvrdio klasu naspram superligaške konkurencije.

aleksandar katai Foto: MN Press

Preko potrebna je bila ovakva pobeda Zvezdi posle mučenja u Tirani, TSC je delovao kao pretnja posebno nakon svog evropskog uzleta, ali je tim Zoltana Saboa u nedelju uveče na "Marakani" delovao mlako, neodgovorno, dezorganizovano, kao razbijena vojska.

Svaka priča oko epiloga meča bila je završena do poluvremena.

Katai je sa tri gola u prvom delu meča razmontirao odbranu gostiju, a Gavrić i Ivanić dotukli grogirane goste koji su, izgleda, još pod utiskom istorijskog plasmana u 2. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

I pored dva primljena gola u prvih pola sata golman gostiju Nenad Filipović bio je dotad najbolji akter utakmice, što dovoljno govori o igri mačke i miša na našem najvećem stadionu. Odbranio je Borjanov šurak što se moglo odbraniti, dvaput ga je Katai majstorski matirao, a onda ga je Boaći doslovce - nokautirao!

Bio je to strašno neoprezan potez Zvezdinog napadača, silovito je ušao u stomak Filipoviću i oborio ga na zemlju, pa je ovaj nedugo posle morao napolje, uz uspomenu u vidu razderotine od krampona po stomaku.

Tako je pao najjači bedem TSC-a u Beogradu, posle čega je Zvezda sa još tri gola servirala najteži poraz timu iz Bačke Topole u superligaškoj konkurenciji, kao otreženjenje za nastavak sezone.

Katai definitivno zaslužuje "pet zvezdica" za kvalitet igre koju je pružio, mogao je i do četvrtog gola za poluvreme, ali mu se isprečila stativa, no, ne menja to nikako utisak o njegovoj dominaciji i potvrdi da je "srce i duša" ovog tima.

U nastavku meča lagano je bilo po Beograđane, otvorili su se gosti zarad počasnog gola, no time i ostavili "livadu" Zvezdi za kontre, te su i dve takve akcije Gavrić i potom Ivanić (asistent Katai) pogađali mrežu rivala, za potvrdu prvog mesta pred reprezentativnu pauzu.

Crvena zvezda - TSC 5:0

(Katai 20, 28, 45+2, Gavrić 60, Ivanić 70)

TOK MEČA (SVI GOLOVI)

83. minut - Spiridonović je u međuvremenu ušao u igru, našao se u šansi, ali su ga izbolkirali igrači TSC-a na desetak metara od gola, pri šutu.

70. minut - GOL, 5:0, vidio je gol u vazduhu... Katai je asistent, pronašao je Ivanića na drugoj strani kaznenog prostora, a ovaj "iz prve" konačno pogodio posle dva velika promašaja u prvom poluvremenu. Lopta je na putu ka mreži zakačila Balaža što je bitno uticalo da prevari Jorgića.

68. minut - Moglo je lako biti i 5:0, ali je Kanga savršenu kontru i asistenciju Degeneka rešio "pretvaranjem" - poslao je loptu daleko iznad gola iz relativno lagane pozicije da se ugrozi gol.

60. minut - GOL, 4:0, Gavrić... Jedna od brojnih kontri Zvezde je dala rezultata, Vukanović je nesebično proigrao Gavrića koji je bio u boljoj poziciji, potom rutnirano savladao golmana gostiju za "poker" Beograđana.

Željko Gavrić Foto: Marko Jovanović

58. minut - Spuštenih gardova sad igraju i jedni i drugi, pa su se zaređale situacije pred oba gola. Zvezda je imala obećavajuću kontru, no Nikolić je u pasu pogodio u petu defanzivca TSC-a, dok na rugoj strani Duronjićevu paralelu na pet metara nije imao ko da isprati.

52. minut - Propala je obećavajuća akcija gostiju, koji su razmenili desetak pasova od svog do Zvezinog šesnaesterca, ali se Zec okliznuo u završnici i olakšao defanzivnu reakciju Beograđanima.

46. minut - Kod Zvezde Pankov je u igri, zamenio je Rodića, a Duronjić je na terenu kod gostiju.

POLUVREME

45+2 - minut - Het-trik Kataija, lagan posao za Zvezdinog najboljeg igrača, posle asistencije petom Boaćija, za velikih 3:0 Zvezde protiv TSC-a.

42. minut - Borjan je sada spasio Zvezdu! Tomanović je ostao potpuno sam na pet metara psole kornera, šutirao glavom, ali je Borjan bio na visini zadatka i sprečio pogodak.

41. minut - Nije bilo većih uzbuđenja posle Kataijevih golova, Zvezda bez trzavica vlada situacijom...

33. minut - Silađi je opet zapretio Borjanu, tukao je iz poluokreta visoko, pa je Borjan ukrtio loptu iz drugog pokušaja.

32. minut - Ne može dalje Filipović, povreda koju mu je naneo Boaći je bolna, pa će najbolji akter gostiju van igre. Jorgić će među stative.

28. minut - GOL, 2:0! Ponovo Katai vara odbranu TSC-a, Antonića je prvo poslao na zemlju fintom, potom šutirao sa 16 metara i pogodio mrežu Filipovića. Lopta je na putu do gola zakačila jednog igrača gostiju i prevarila golmana TSC-a

27. minut - Borjan se istakao posle udarca Silađija, bio je to najopasniji pokušaj gostiju do sada.

24. minut - Opasan start Boaćija na Filipoviću! Neoprezno je Zvezdin centarfor išao na loptu do koje je već stigao golman gostiju, usledio je žestok sudar i povreda gostujućeg čuvara mreže. Boaći ga je pogodio đonom u stomak, napravio mu razderotine.

20. minut - GOL, 1:0, Katai! Lagana akcija Zvezde koju su "duplim pasom" finiširali Gajić i Katai, a potonji je rešio smirenim udarcem sa desetak metara.

13. minut - Razbranio se Filipović, opet je dobio duel sa Ivanićem koji je "tukao" po zemlji na odbitak, sjajna je to pozicija bila, ali je golman TSC-a zasad nesavladiv.

10. minut - Još jedna velika prilika za Beograđane, i to kakva. posle serije defanzivnih kikseva gostiju, Ivanić je dobio loptu na sedam metara od gola, bio je sam pred Filipovićem, a ovaj mu maestralno odbranio udarac.

9. minut - Katai - šansa za Zvezdu! Ivanić ga je proigrao sa krila, ovaj šutirao pored dalje stative sa ivice kaznenog prostora.

5. minut - Uzvraća Zvezda preko Kataija, dobio je pravu loptu u prostor, šutirao iz trka, ali je Filipović bio pribran i dovoljno dobro postavljen, i osujetio taj pokušaj

3. minut - Zapretili su gosti, Borjan je morao da interveniše posle udarca glavom Antonića. Prethodno je nesmotren bio Milunović.

SASTAVI

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Gajić, Milunović, Degenek, Rodić, Sanogo, Gavrić, Nikolić, Ivanić, Katai, Boaći.

TSC: Filipović, Petrović, Varga, Tomanović, Milićević, Stanojev, Antonić, Balaž, Zec, Lukić, Silađi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Franjo

    30. avgust 2020 | 22:45

    Boaci je kriv za Partizanov poraz od Vojvodine. Ko se slaze nek udari lajk.

  • Žika Živac

    30. avgust 2020 | 22:57

    Jel opet sudija, cia, bia? UJACI shvatite da smo najjači, ne uzima se titula na derbiju. Mali ste vi klub za nas i istaćete. Naša dominacija kreće, a vama ostaje lažna nada. Lakše je verovati u teoriju zavere nego svojim očima u realnost. A TO JE TOTALNA DOMINACIJA ZVEZDE! NAPRED Zvezda. Mrzim partizan!

  • Czv forever

    30. avgust 2020 | 22:24

    Bravo Zvezdo!!! Ovo je prava Zvezda i ovo je mnogo bolji fudbal nego u Tirani!!!Očekujem ovakvu igru I u trećem kolu kvalifikacija pa da opet udjemo u evropu ako Bog da ❤️⚪💪💪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA