≫ 

Bruka Orlića u Letoniji, jedva izvukli bod sa najgorim timom grupe, sad im "visi" EP

Loš dan za tim Ilije Stolice

  • 42
luka adžić Foto: MN Press

Mlada fudbalaska reprezentacija Srbije odigrala je samo 2:2 sa Letoncima u gostima u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i tako ozbiljno umanjila šanse da se plasira na završni turnir.

Ovo je još i dobar ishod po igrače Ilije Stolice, pošto su na poluvremenu bili u zaostatku od dva gola, pa su u nastavku jurili i stigli do egala, no ne i preko toga, te su tako sami sebi zakomplikovali situaciju u grupi.

Srbija iz sedam utakmica ima 8 bodova, drugoplasirana Poljska 10 iz pet mečeva, dok je Rusija nedodirljiva i gotovo sigurna za EP sa 14 bodova.

Težak zadatak sada predstoji našim igračima u preostala tri kola.

Letoniji je ovo bila šesta utakmica u kvalifikacijama, i tek treći bod, a zanimljivo je da su dva uzeli upravo protiv Srbije, pošto su i u Novom Sadu uspeli da izvuku egal protiv sastava koji je tada selektirao Neško Milovanović.

Milovanović je posle tog kiksa dobio otkaz.

luka adžić Foto: MN Press

Strelci za Srbiju u Letoniji bili su Erhan Mašović u 50. minutu i Luka Adžić u 66. iz penala.

Sreću je naš tim imao u bukvalno narednom udaru Letonaca, odmah posle penala Adžića. Njihov napadač izašao je sam pred Ilića, našao se u gol-šansi, no srpski čuvar mreže ga je stopirao u toj situaciji i spasio nas veće neprijatnosti.

Letonija je oba gola dala u povoju utakmice preko Liepe i Regze, i oba puta posle defanzivnih kikseva naših fudbalera. Kod prvog gola golman Ilić nije najbolje ispratio centaršut iz kornera, nesigurno je odreagovao, a Liepa pogodio nebranjenu mrežu.

Kod drugog gola kasnio je sa intervencijom Kamenović, igrač Letonije mu je skinuo loptu sa noge, asistirao Regui, a ovaj, kao i Liepa pre njega, lagano postigao gol.

LETONIJA – SRBIJA 2:2 (2:0)

(Liepa 7, Regža 16 – Mašović 49, Adžić 65p)

LETONIJA: Kudrjavcevs – Minkevič, Spruds, Litvinskis, Birka – Saveljevs (od 90. Ozolins), Liepa – Grinbergs (od 74. Kirs), Zelenkovs, Tonisevs – Regža (od 63. Kokins).

SRBIJA: M. Ilić - Marković (od 46. Vlalukin), Mašović, Kamenović, Šehović - Nikolić (od 46. I. Ilić), Nišić (od 81. Gavrić), Birmančević - Adžić (od 81. L. Ilić), Čumić (od 88. Živojinović), Stuparević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 6+4+3=2

    4. septembar 2020 | 18:24

    znaci nema nam boljitka u skorije vreme ovi ce biti jos gori kad stasaju za A selekciju

  • Marko

    4. septembar 2020 | 18:43

    Dno dna..... Naš fudbal je dotakao dno....Kaskamo za evropom mnogo....

  • Србски син

    4. septembar 2020 | 21:02

    Велико браво за Кокезу, дотакао си дно дна!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA