≫ 

Valensija "zaključala" Račića novim ugovorom do 2024, otkupna klauzula 150.000.000 evra

Nije izostala čuvena vrtoglava španska klauzula

  • 3
Uroš Račić

Foto: instagramm.com

Uroš Račić produžio je ugovor sa Valensijom do leta 2024. godine.

Nekadašnji vezista Crvene zvezde je na ceni, spekulisalo se da je puls oko njega opipavao Mančester junajted, ali su i u Valensiji zadovoljni kako se razvija.

Dobro se pokazao na pozajmicama igrajući za Tenerife i Famalikao, strpljivo je čekao svoju šansu i nije odustajao od Valensije, čini se da mu se to sada polako vraća.

Račić je stigao leta 2018. godine za 2,2 miliona evra, a sada je Valensija rešila da ga "zaključa" na još sigurne četiri sezone, verujući da će ga dobro naplatiti u narednim godinama.

Račić ima tek 22 godine i zanimljivo je da su i ovaj put Španci pribegli dobro poznatoj klauzuli otkupa, od čak 150.000.000 evra.

 

Valensija se potrudila i oko video promocije, u kojoj je Račić podsetio da je Mestalju video već kao dete igrajući jedan turnir mlađih kategorija 2010. godine, usput je poručio i da je posebno emotivno doživeo produžetak saradnje jer je mnogo teških trenutaka prevazišao u karijeri.

Svojevremeno je Račić bio viđen kao naslednik Marka Grujića po odlasku ovog veziste u Liverpul, već na početku seniorskog staža u Crvenoj zvezdi se suočio sa velikim očekivanjima navijača.

Došlo je do rane prodaje, tome su kumovale i fizičke predispozicije Račića - u njega su tada mnogi sumnjali, ali ne i Milan Kosanović, koji je bio pomoćnik Vladana Milojevića.

Pohvalno je govorio o momku koji je iz OFK Beograda stigao na Marakanu, i kog je generalni direktor Zvezdan Terzić okarakterisao jednom prilikom kao "pravu šesticu", koja ga podseća na Slavišu Jokanovića po skoku, inteligenciji  i pregledu igre.

Uroš Račić

Foto: MN Press

Govoreći upravo o prelasku iz omladinskog u seniorski fudbal, Kosanović je za Telegraf 2018. govorio gde vidi Račića 2020. ili 2021.

- To je problem koji mora i Zvezda da shvati, ne može domaći igrač odmah u datom momentu da bude nosilac. Ja bih prvi voleo da je to moguće, postoji fizički, pa psihološki aspekt, pa još neka razmišljanja… Igranje fudbala, a ne takmičenje, to je nešto što igrača od 17 razlikuje od igrača koji ima 30 godina. Samim tim, zabluda je da ćeš odmah moći da staviš Joveljića, Račića… Moraš da doziraš. Jedan Luka Jović je promašio dve šanse u derbiju i bio je otpisan za dobro vreme ovde.

Onda je Kosanović i napravio novu paralelu kada je u pitanju ovaj vezista.

- Lako je reći ‘dođu u La Masiju i izvuci igrača”. Pa ne, kupiće Umtitija, Albu. Nema više ni Ćavija ni Inijeste, ostao je Mesi, Pike, a i Pike je neko ko se vratio tu iz Mančester junajteda. Ja znam celu francusku ekipu '98, '99, znam kako igraju sada i izgledaju, a mi hoćemo da Račić bude gotov odmah. A kada ode u Valensiju I gledamo kako igra protiv Galatasaraja, kažu “jesi video šta uradio”. A prodat je i omalovažavan ovde. On će tek za 2-3 godine biti na pravom nivou.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Geras

    27. septembar 2020 | 14:58

    A sto ovaj momak ne igra u reprezentaciju aj

  • lepuskasti

    27. septembar 2020 | 15:23

    Pa Racic ne vrijedi 1,5 mio svako ko je juce utakmicu Valencie gledao zna i cemu pricam !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA