≫ 

Nula "Orlića" na oproštaju od kvalifikacija, golman Partizana sprečio bruku u Estoniji

Aleksandar Popović odbranio remi mlade reprezentacije Srbije u poslednjem meču u grupi

  • 9
Aleksandar Popović, Partizan Foto: MN press

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije završila je remijem protiv Estonije (0:0) kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Sloveniji. Utakmicu u kojoj nije bilo golova obeležio je veliki broj protraćenih prilika na obe strane, a samo su sreća i raspoloženi golman Popović sprečili novu bruku izabranika Ilije Stolice.

Prva velika prilika viđena je u uvodnim munutima meča preko Slobodana Tedića koji je iz blizine gađao pored gola, a praktično sve do 30 minuta igre nije bilo mnogo toga vrednog pomena. Potom je prvo Ivan Ilić bio u šansi da ugrozi mrežu domaćina, zatim i Bosić posle pokušaja iz daljine.

Najbolju šansu "Orlići" su imali u 35. minutu posle dobrog ubacivanja Vidosavljevića, ali usledio je šut pravo u golmana Valnera i propuštena je prilika da srbija povede. Estonci su najbliži golu bili u sam smiraj prvog dela igre, posle jednog prekida i gužve pred golom Aleksandra Popovića.

U nastavku meča prvu pravu šansu imali su ponovo domaćini, ali je Popović pravovremenim istrčavanjem onemogućio iznenađenje. Srbija je i dalje imala veći posed lopte, pokušavala iz svih pozicija da ugrozi mrežu Estonije, ali domaćin se branio organizovano i sa velikim brojem igrača.

U 69. minutu nova velika prilika za Estoniju posle greške u našoj defanzivnoj liniji, ali ponovo je raspoloženi Popović odlično reagovao. Tri minuta kasnije Tedić je bio blizu da isprati pas Bosića, ali nije bilo lako probiti zgusnutu odbranu Estonije.

Selektor Ilija Stolica izvršio je u 75. minutu trostruku izmenu i tako još više osvežio tim u nameri da ostvari pobedu u ovom duelu, ali golova ipak nije bilo.

Poslednju veliku priliku imali su Estonci i opet je golman Popović sprečio poraz na oproštaju.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MARKO GROBAR

    13. oktobar 2020 | 17:38

    Kakva blamaža našeg fudbala. Od kad je KOKEZA, predsednik FSS, sve je krenulo naopako. Mi nemožemo nikoga da pobedimo, jadno i bedno.

  • Duca

    13. oktobar 2020 | 17:38

    Ko ce snositi odgovornost za lose rezultate mladjih kategorija... Los sistem def..

  • Vukasinn

    13. oktobar 2020 | 20:56

    Posle Antica u A reprezentaciji I Paunovica u mladoj ni T od trenera. Sve Kokezini "strucnjaci" kao sto je I on sam. Niko obraza da se sam skloni posle ocajnih rezultata. Tuga I sramota...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA