≫ 

Real izgubio u Madridu, Jovanović im poništio gol u 93. minutu! Nikolić izvukao bod na gostovanju

Šahtjor priredio prvorazredno iznenađenje

  • 43
FC Real Madrid - FC Shakhtar Donetsk FK Šahtjor Donjeck

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri madridskog Reala neslavno su otvorili novu sezonu u Ligi šampiona porazom na svom terenu od Šahtjora od 2:3 (0:3). Ekipa Zinedina Zidana je definitivno u krizi, pošto se porazi ređaju kao na traci, a posle Kadiza u Primeri i šampion Ukrajine im je uzeo meru u elitnom takmičenju.

Za sve je kriv nonšalantan pristup Madrišana samoj utakmici. Zidan je ostavio na klupi Benzemu i dao šansu Joviću od starta koju Luka definitivno nije iskoristio, a loša partija poslednje linije uslovila je da Šahtjor pregazi Real u prvom poluvremenu i učini ga minornim.

Na krilima sjajnog Tetea leteli su napadači ukrajinskog tima po terenu i razvlačili linije Madriđana, a pogodak Brazilca iz 29. minuta najavio je probleme za domaćina. Imao je Jović jedinu priliku na meču odmah posle tog gola da vrati Real u život, ali je umesto glavom iz idealne pozicije šutirao ramenom mlitavo i slabo.

 

Do odlaska na poluvreme, Šahtjor je još dva puta smestio loptu u mrežu Tiboa Kurtoe. Prvo je Varan nespretno matirao svog golmana u 33. da bi Izraelac Solomon posle sjajne kombinacije u 42. povećao na neverovatnih i neočekivanih 0:3.

 

 

Trgao se Real u nastavku, Zidan odmah ubacio Benzemu umesto Rodriga, a bomba i prelep gol Luke Modrića sa 25 metara u 54. minutu nagovestili su povratak Madriđana u meč. Još više je optimizam njegovih fanova porastao u 59. kada je Vinisijus samo 15 sekundi po ulasku u igru umesto Jovića smanjio na 2:3.

 

 

Jurio je Real i jurio izjednačenje, Šahtjor opasno pretio iz kontri, a vrhunac drame videli smo u samom finišu.

Real je postigao gol za 3:3 u trećem minutu nadoknade preko rezerviste Valverdea, ali je glavni sudija Srđan Jovanović pregledao snimak i posle konsultacija sa pomoćnicima poništio pogodak jer je igrač Madriđana ometao golmana Trubina iz nedozvoljene pozicije.

Odsudio je večeras utakmicu bez greške srpski sudijski tim potpomognut Poljakom Marčinjakom iz VAR sobe.

 

Podjednako zanimljiv meč odigran je i u Salcburgu gde je Lokomotiva Marka Nikolića uspela da osvoji bod u zanimljivom okršaju - 2:2 (1:1).

Gosti iz Moskve su prvi poveli u 19. minutu preko Portugalca Edera, koji je glavom odlično krunisao centaršut iz kornera. Ipak, uporni Salcburg je u poslednjem minutu prvog dela stigao do izjednačenja preko Mađara Šobošlaija koji je pravom bombom poravnao rezultat.

Gde je stao na poluvremenu Salcburg je i nastavio, a posle samo pet minuta igre u nastavku veteran Junuzović je lukavim udarcem doneo domaćinu preokret i vođstvo od 2:1. Međutim, uporni Moskovljani su nastavili da traže priliku i posle možda i spornog detalja u 75. minutu stigli do remija.

Rezervista Lisakovič se snašao posle asistencije Živogladova, mada gosti nisu hteli da izbace loptu u začetku akcije dok je jedan igrač salcburga ležao na travi povređen. U svakom slučaju, važan bod za ruskog vicešampiona koji sledeće nedelje očekuje težak posao i duel sa Bajernom u Moskvi.

 

Video: Luka Jović sa Realove proslave odmah otišao na jahtu sa Sofijom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja bre

    21. oktobar 2020 | 22:21

    Ovaj Jović panjina nije ni za drugu ligu...katastrofa.Prvo sam sumnjao u Zidana ali ispostavilo se da je čiča u pravu

  • Milos

    21. oktobar 2020 | 18:40

    Ja sam verovao u Jovica ali iskreno nema pojma.

  • Argos

    21. oktobar 2020 | 21:01

    Navijac sam Zvezde ali kad sam video kretanje Jovica i nezalaganje ja da sam na mestu Zidana nikad vise nebih ga stavio da igra balavac umislja da je neko seta se nezainteresovan jednom recju uprapastio sam sebe naduvenko je truba od igraca nikad od njega fudbalera,da sam na njegovom mestu ja bih se sramio ,koji panj od igraca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA