Lovren isprovocirao izjavom o Srbima: Hrvati izneli plan nacionalnog stadiona, i to sa spomen pločom

Nedavno je Dejan Lovren imao provokativnu izjavu o nacionalnom stadionu, pa je Hrvatska iznela plan

  • 9
Utakmica Francuska Hrvatska, fudbal Foto: AP/Tanjug

Ne tako davno, reprezentativac Hrvatske Dejan Lovren prokomentarisao je da će se u njegovoj zemlji o nacionalnom stadionu razmišljati tek kad ga napravi Srbija.

Hrvatska je vicešampion sveta u fudbalu, ali već dugo igra na Maksimiru koji je, pored svoje dotrajalosti, dodatno nastradao u nedavnom zemljotresu u Zagrebu.

Lovrenu je zasmetalo što Hrvatska i posle vicešampionskog zvanja nije napravila korak ka modernizaciji, a sada je portal Index.hr objavio i skice plana za stadion.

Ovaj portal je objavio ideju i vizuelno rešenje kroz nekoliko fotografija, a zanimljivo je da su Hrvati već napravili projekciju spomen ploče za sve navijače koji su poginuli u ratu od 1991. do 1996. godine.

Index.hr piše da je Fudbalski savez Hrvatske isplanirao putovanje u SAD, Australiju i Južnu Ameriku, gde bi se projekat predstavio hrvatskim iseljenicima, koji bi pomogli u izgradnji.

U priču je uključen potpredsednik FS Hrvatske Damir Mišković koji je naveo da bi stadion imao između 20.000 i 25.000 sedišta. Indeks je parafrazirao njegove reči "da bi svako sedište koštalo 2.500 evra, a u dijaspori bi 4 miliona Hrvata moglo da finansira izgradnju".

Tako bi firme, Hrvati u dijaspori i obični građani mogli da finansiraju izgradnju kupovinom sedišta na kojima bi dobili svoju ličnu i porodičnu posvetu.

Za sada, nije još rešeno ni pitanje zemljišta, pa Savez mora da u saradnji sa Gradom Zagrebom prvo pronađe lokaciju, na kojoj bi se još napravili i komercijalni sadržaji.

Video: Igrač Slovana se snimio kod tribine Delija i čekirao na stadionu Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M park

    2. novembar 2020 | 16:49

    Jadnik jadni lijeci se srbima fukara obicna fudbaler nula

  • lako ih suzbiti

    2. novembar 2020 | 17:08

    ma ok..u bg kad naprave staduin neka pise..Genocid nad srbima napravila Hrvatska 2 puta u istom vijeku...to isto nositi na dresovima..istina ne treba da smeta nikome...

  • ime

    2. novembar 2020 | 16:42

    To onaj sto ga zena varala sa drvosecom i htela da mu iskamci pare ahahaha on nekome nesto prica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA