Kome je Partizanov junak iz Subotice posvetio odbranjeni penal?

Golman Stevanović spasao sva tri boda crno-belima protiv Spartaka, a ističe i da je imao posebnu pripremu za odbranu udarca sa bele tačke

  • 6
Nemanja Stevanović, supruga Senka Foto: Instagram.com/nstevanovic85

Provukao se Partizan na gostovanju u Subotici kroz iglene uši, jer da nije bilo golmana Nemanje Stevanovića, koji je u nadoknadi vremena odbranio jedanaesterac Spartaka (2:1) crno-beli bi od gotovog napravili veresiju i dodatno povećali zaostatak u odnosu na lidera. Stevanović bravuroznom intervencijom ipak nije dozvolio kiks, čime je materijalizovana i bolja igra tima iz Humske u odnosu na neke pređašnje mečeve.

- Veoma važna utakmica za nas. Imali smo mnogo problema zbog povređenih igrača i zaraženih koronom. Imperativ nam je bila pobeda! Ali, pokazali smo karakter i zajedništvou ovim teškim trenucima i na kraju uspeli zasluzeno da pobedimo - kaže Nemanja Stevanović.

Golman crno-belih kaže da odbranjen penal nije slučajnost, već da se pripremao za takav scenario.

- Kad je reč o penalu pripremao sam se sa trenerom golmana Nemanjom Jovšićem. Radili smo analizu i to mi je mnogo pomoglo da odbranim udarac Milanu Marčiću. Imam doduše i neke svoje rituale, kao i načine na koji branim jedanaesterce, ali nek to ostane tajna ovaj put. Bio sam ubeđen da ću odbraniti penal.

Upitan koja mu je odbrana najdraža u dresu Partizana, Stevanović kaže:

- U Partizanu mi je svaka odbrana omiljena. Trudim se da vodim ekipu na terenu i da ih imam što manje. Drugari iz kluba su mi naravno svi čestitali. Bili su uvek uz mene i zahvalan sam im na tome. Odužio sam im se, nadam se, odbranjenim penalom. Dobio sam stvarno veliki broj poziva što od rodbine, prijatelja pa do ogromne armije naših navijača!

Meč sa Subotičanima, smatra Stevanović, nije vrednovan samo kroz tri boda, već nosi i određeni pshihološki stimulans za ceo tim.

- Mislim da smo pobedom protiv Spartaka vratili samopuzdanje. Vreme je naš saveznik, jer ima mnogo prostora za napredak. Siguran sam da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji i da će shodno tome doći i rezultati.

Za kraj, čuvar mreže crno-belih je imao posebnu posvetu posle odbranjenog jedanaesterca u Subotici.

- Odmor ću provesti sa suprugom koja je moja najveća podrška. Bila je uz mene u najtežim trenucima i ovaj penal poklanjam njoj. Otići ću malo i kod svojih u Zvornik i Tršić, da posetim mamu, rodbinu i prijatelje - zaključio je Nemanja Stevanović.

Video: Stevanović junak trijumfa Partizana: Dve fenomenalne odbrane u sudijskoj nadoknadi vremena

(Z. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hh

    9. novembar 2020 | 11:45

    Dobro bre ljudi, nisu pobedili Mancester....

  • galeb

    9. novembar 2020 | 12:14

    Gledao tv i bio totalno miran kada je bio penal. Znao sam da će odbraniti. Odličan golman, vrhunski refleksi, samo kontinuirano da brani.

  • Olimdar

    9. novembar 2020 | 13:52

    Kako se sve unapred zna da nije odbranio penal dodatno bi zaostali za Zvezdom. A Zvezda igrala dan kasnije i po običaju sudije postigle dva gola u pobedi Zvezde. Ništa novo sve se ponavja iz kola u kolo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA