Englezi ga kritikuju, a on pomera granice: Žiru postao jedini strelac LŠ "pokera" u istoriji Čelsija

Stalno osporavan i baš ga briga

  • 0
Spain Soccer Champions League Foto: Tanjug/AP

Olivije Žiru već godinama je predmet kritika koje ga prate još od dolaska u Arsenal i ništa drugačije nije bilo ni po dolasku u Čelsi.

Ako je ikada bio pravi trenutak da se kritike na Žiruov račun stišaju, to je sada kada je postigao četiri gola za Čelsi u pobedi protiv Sevilje na meču koji je odlučivao pobednika grupe E.

Čelsi je pobedio sa 4:0, a Žiru je pogađao u osmom, 54, 74. i 83. minutu (penal). Time je postao najstariji strelac (makar) het-trika u istoriji Lige šampiona sa 34 godine i 63 dana.

Ako se ode dalje u prošlost i gleda i Kup evropskih šampiona, tu je Ferenc Puškaš sa 38 godina i 173 dana ostao najstariji strelac het-trika.

Legendarni Mađar je 1965. postigao tri gola za Real Madrid protiv Fejenorda i taj rekord će možda imati šansu da stigne Zlatan Ibrahimović ako ostane u ovakvoj formi, a Milan na mestu koje vodi u Ligu šampiona.

Žiru nije postao samo najstariji strelac tri gola, već i prvi strelac četiri gola u dresu Čelsija još od Frenka Lamparda, sadašnjeg menadžera "Plavaca".

Lampard je četiri gola za Čelsi dao marta 2010. protiv Aston Vile, s tim što je Žiru prvi u istoriji Čelsija koji je četiri gola postigao na jednoj evropskoj utakmici.

Video: Maradonin doktor u suzama: Dao sam sve od sebe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA