≫ 

Golovima je zaludeo Evropu, Kinezima na prevaru uzeo milione, sada je otišao u penziju u 34. godini

Kolumbijac Martinez "okačio kopačke o klin"

  • 0
Džekson Martinez Printskrin: Youtube/Jackson Martinez

Džekson Martinez, nekadašnji napadač Porta i madridskog Atletika, odlučio je da završi fudbalsku karijeru u 34. godini života!

Martinez je do leta igrao za portugalski Portimonense i trebalo je da potpiše ugovor sa kolumbsijskim Independijente Medeljinom - klubu u kojem je ponikao i čiji dres je nosio od 2004. do 2009. godine, ali je sve propalo i odloženo za 2021. zbog lekarskih pregleda.

Međutim, napadač koji je psotigao 12 golova u poslednje dve sezone odlučio je da mu je 2020. godina poslednja što se tiče aktivnog igranja fudbala, a mediji ističu da je odluku doneo u konsultaciji sa porodicom.

Martinez je zaludeo fudbalsku Evropu u dresu Porta gde je na 143 meča dao 94 gola. Bio je viđen kao novi igrač Milana, ali je u međuvremenu potpisao za Atletiko.

Tamo se nije naigrao, može se reći da je bio i promašaj Dijega Simeonea, te otuda i ne čudi što su ga Jorgandžije prodale kineskom Guangdžouu za 42 miliona evra. Za dve i po godine odigrao je samo 10 mečeva i postigao je četiri gola na osnovu kojih je inkasirao čak 25 miliona evra.

Za reprezentaciju Kolumbije odigrao je 40 mečeva i postigao je devet golova, a bio je i učesnik SP u Brazilu 2014. godine. Poslednji meč u nacionalnom dresu odigrao je 12. novembra 2015. protiv Čilea.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA