≫ 

Grilič izveo maestralan "sombrero", Hofenhajm posle Zvezde dobio prvu u Bundesligi još od Bajerna

Fudbaleri Hofenhajma pobedili su Augzburg u meču desetog kola nemačke Bundeslige sa 3:1

  • 0
Foto: Printscreen Streamja

Hofenhajm se pobedom popeo na deseto mesto Bundeslige i pobegao je od opasne zone i donjeg dela tabele.

Prestigao je upravo Augzburg koji je sada 11. na tabeli, a srpski internacionalac Mijat Gaćinović je odigrao tek nekoliko minuta u finišu meča.

Hofenhajm je poveo u 17. minutu golom Florijana Griliča kome je asistirao Kristof Baumgartner. Baumgartner je lepo prošao na levom krilu, napravio je sebi prostor i podigao loptu do suprotne stative, gde je Grilič bio spreman i glavom je pogodio mrežu.

Augzburg je izjednačio na 1:1 u 31. minutu golom Danijela Kaliđurija, kom je Mihael Gregorič poslao dugu loptu u peterac, a Danijel je glavom sproveo loptu u mrežu.

Grilič je odmah na startu drugog poluvremena postigao svoj drugi gol na meču u 46. minutu, dok je Ihijas Bebu u 50. minutu pogotkom postavio konačan rezultat.

Grilič je kod svog gola odigrao veoma lep "sombrero" kojim je prebacio svog čuvara, pre nego što je na 13, 14 metara imao čist put ka golu u koji je plasirao loptu.

Bebu je dobio pas od Andreja Kramarića, ali je ipak sam zaslužan za pogodak jer je vukao loptu dobrih dvadesetak, 30 metara pre nego se namestio na šut i pogodio iz šesnaesterca Augzburga za 3:1.

Da podsetimo, ovaj susret je bio prvi meč Hofenhajma posle gostovanja Zvezdi i remija koji je obema ekipama overio evropsko proleće. Uz to je bio i prvi trijumf Hofenhajma u Bundesligi još od kraja septembra kada je ovaj tim pobedio Bajern iz Minhena sa 4:1.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Nema greške: Boaći sa pet metara za vođstvo Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA