"Ovo je naša zemlja i treba da odeš": Šokirani trener Spartaka iz Moskve traži prekid saradnje

Domeniko Tedesko ne želi da ostane u moskvoskom klubu duže od ove sezone

  • 2
Domeniko Tedesko Foto: Youtube / Printscreen

Ukoliko izuzmemo poraz od Zenita iz Sankt Peterburga sinoć u derbiju Premijer lige Rusije rezultatom 3:1, može se reći da je iza Spartaka iz Moskve sasvim zadovoljavajuć period na domaćem tlu. Klub zauzima drugo mesto, igra dobro i nalazi se u dobroj poziciji da obezbedi plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Trener ovog kluba, Domeniko Tedesko, takođe nije zabrinut zbog rezultata, ali je bio veoma otvoren - želi da napusti Moskvu po okončanju tekuće sezone. Nekadašnji strateg nemačkog Šalkea tvrdi da je pre samo nekoliko dana doživeo neviđenu uvredu na susretu sa Sočijem.

Naime, trener golmana tog kluba mu je prišao i rekao da mu nije mesto u Rusiji i da bi što pre morao da ode.

- Suparnički tabor mi je rekao da je ovo njihova zemlja i da bi valjalo da odem. Bio sam potpuno šokiran. Svi mi volimo fudbal. Mislim da ksenofobija i nasilništvo ne treba da postoje nigde, a tek na fudbalskom terenu - rekao je Tedesko sinoć nakon meča.

Ono što Tedesku takođe mnogo nedostaje je porodica, sa kojom se veoma dugo nije video zbog pandemije izazvane virusom korona. Verovatno je i to jedan od razloga zbog kojih je iskusni stručnjak odlučio da je dosta.

- Kada sam potpisivao ugovor, i dalje nije bilo ograničenja - zaključuje Tedesko.

Ostaje da vidimo kakva će biti reakcija uprave kluba na ove njegove reči, te da li u Spartaku treba očekivati određene promene.

Video: Prvi pogodak protiv Inđije TSC nije slavio: Trener Zoltan sabo je preminuo pre dva dana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BoB

    17. decembar 2020 | 13:59

    Na osnovu cega ste procenili da je ovaj covek iskusan strucnjak? Lik ima 37 godina i vi ga nazivate iskusnim strucnjakom. Van svake pameti.

  • Mane

    17. decembar 2020 | 15:24

    Rusi....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA