≫ 

Najgori tim Engleske uzeo bod sa deset igrača, spasila ga luda sreća u 95. minutu

Neverovatan finiš utakmice Brajtona i Šefilda

  • 0
šefild junajted Foto: Tanjug/Ap

Fudbaleri Brajtona i Šefild Junajteda odigrali su nerešeno 1:1 u 14. kolu Premijer lige.

Gosti su bili na pragu prve ovosezonske pobede, i to sa desetoricom na terenu posle isključenja Jona Lundstrama još u 40. minutu, i bila bi to prava senzacija da je najgori tim lige na ovakav način uspeo da održi prednost koju mu je doneo Džejden Bogl.

Ovaj momak je u igru ušao u 54. minutu, i to mu je bio debi u elitnom rangu, a samo devet minuta kasnije je postigao i gol - za delirijum gostiju.

Uspeli su igrači Šefilda nadljudskim naporima da održe minimalno vođstvo do 87. minuta, imali su čak i zicer šansu za pobedu, a onda su surovo kažnjeni tri minuta pre kraja.

Reklo bi se i da su nesrećno primili gol, jer se lopta posle centaršuta u srce kaznenog prostora, odbila o leđa jednog defanzivca Šefilda, pravo pred noge Daniju Velbeku, a ovaj pogodio mrežu.

šefild junajted Foto: Tanjug/Ap

Do kraja meča, koji je produžen pet minuta, viđen je očekivan scenario - totalna navala domaćeg tima.

Vrhunac utakmice bio je taj 95. minut, kada je Brajton imao stopostotnu šansu da preokrene, ali im je sreća okrenula leđa u dve situacije za samo nekoliko sekundi. Najpre je Velbekov pokušaj blizu gol-linije sklonio jedan igrač Šefilda, a odbijenu loptu na prečku je glavom poslao Alireza Jahanbakš - sa dva metra!

Spletom srećnih okolnosti Šefild je uspeo da "iščupa" bod, tek drugi ove sezone, pa tako ostaje zakucan za dno tabele, ma da ni Brajton nije mnogo bolji sa 12 bodova iz 14 utakmica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA