≫ 

SMS nedovoljan za Imobilea, Milan u nadoknadi slavio protiv Lacija, Roma sigurna, Napoliju samo bod

Milinković-Savić upisao asistenciju u porazu svog tima od Milana

  • 1
FK Roma FC Lacio Lazio Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Milana u totalnoj ludnici uspeli su da savladaju Lacio golom Tea Hernandeza u drugom minutu nadoknade (3:2), iako se rimski tim vratio iz minusa od dva gola. Srpski reprezentativac Sergej Milinković-Savić asistirao je Imobileu za izjednačenje, ali to nije bilo dovoljno da se na kraju odnese bod iz grada mode u 14. kolu Serije A.

Milan je ušao mnogo bolje u susret, izostanak Zlatana Ibrahimovića se više ni ne pominje kao preveliki hendikep jer ostali saigrači vrlo dobro nadomeštaju njegovo odsustvo. Tako je Ante Rebić u 10. minutu posle centaršuta Čalhanoglua nadskočio svog čuvara i doneo prednost domaćinu.

Sedam minuta kasnije upravo Čalhanoglu postiže pogodak sa bele tačke za 2:0 nakon što je sudija pokazao na nju zbog igranja rukom.

Imao je Lacio igru, ali je kasnio rezultatski. Taj zaostatak je bio ublažen takođe sa 11 metara. Hoakin Korea se požalio da je nagažen posle jednog kornera, VAR je utvrdio da je bio upravu, tako da je Imobile imao šansu da prepolovi prednost.

On to nije učinio jer je Donaruma pogodio stranu i odbranio njegov šut, ali je na odbitak natrčao Luis Alberto koji je glavom smanjio na 2:1.

Imobile se iskupio za promašeni penal već u 59. minutu pošto je pustio ispred sebe loptu koju mu je poslao Milinković-Savić i sa leve strane pogodio kontra ugao gola Milana za 2:2.

Ipak, nije uspeo rimski tim da zadrži teško stečeni rezultat jer je na minut do kraja susreta Teo Hernandez pokazao da nije samo defanzivac, već i neverovatno jako ofanzivno oružje Piolija. Teo je pogodio za konačnih 3:2 i poslao Rimljane praznih ruku kuću.

Roma je na svom terenu odlično odradila posao protiv Kaljarija iako je posle vodećeg gola Veretua u 11. minutu primila gol u 59. minutu, strelac je bio Žoao Pedro. "Vučica" je, u skladu sa tradicijom, ipak krenula po pobedu, pa je preko Džeka i Mansinija došla do nedostižnih 3:1, pa je Pedro iz penala u nadoknadi mogao samo da pojača svoju statistiku.

Iako se od Napolija uvek mnogo očekuje, on ovoga puta nije mnogo dao. Torino je uspeo da otkine bod odigravši 1:1 u Napulju, a "bikovi" su imali i prednost od 56. minuta golom Ica.

Spas je stigao tek u prvom minutu nadoknade pošto je Insinje zatresao mrežu i makar pola plena ostavio na San Paolu.

Inter je ponovo bez prevelike dominacije osvojio tri boda, ovoga puta na gostovanju Veroni (1:2), a strelac za domaćina bio je mladi Ivan Ilić koji je poravnao rezultat koji nije bio sačuvan do kraja susreta.

Siniša Mihajlović je sa Bolonjom uspeo da izvuče remi protiv Atalante iako je tim iz Bergama vodio sa 2:0. Sve je mirisalo na još jedan poraz, ali Miha je imao lek.

Sampdorija je na svom terenu poražena od Sasuola sa 3:2, Udineze takođe na svom od Beneventa sa 2:0, a Specija je dozvolila Đenovi da odnese trijumf sa 2:1.

Serija A, 14. kolo:

Verona - Inter 1:2

(Ilić 63 - Martines 52, Škrinijar 69)

Milan - Lacio 3:2

(Rebić 10, Čalhanoglu 17, Ernandez 90+2 – Luis Alberto 28, Imobile 59)

Roma - Kaljari 3:2

(Veretu 11, Džeko 77, Mančini 77 – Pedro 59, 90+1p)

Bolonja – Atalanta 2:2

(Tomijasu 73, Paz 82 – Murijel 22p, 23)

Napoli – Torino 1:1

(Insinje 90+2 - Ico 56)

Sampdorija – Sasuolo 2:3

(Kvaljarela 55, Keita 84 - Traore 2, Kaputo 56, Berardi 58)

Specija - Đenoa 1:2

(Encola 10 - Destro 16)

Udineze - Benevento 0:2

(Kaprari 9, Leticija 77)

Utorak:

Krotone - Parma 2:1

(Mesijas 24, 44 - Kucka 57)

Juventus - Fiorentina 0:3

(Vlahović 3, Aleks Sandro 76ag, Kaseres 81)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA