≫ 

Otkrivamo kako će izgledati saradnja Zvezde i OFK Beograda i šta se dešava sa Grafičarom

Dolaskom novog rukovodstva na Karaburmu stvoreni su uslovi za poslovno-tehničku saradnju crveno-belih i Romantičara

  • 23
OFK Beograd, Zvezdan Terzic Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MN Press/Marko Jovanović

OFK Beograd je dobio novo rukovodstvo na čelu sa Sašom Stevanovićem, koje planira da klub izvuče iz problema i uz pomoć Crvene zvezde. Naime, Zvezdan Terzić je nedavno u izjavi na završnoj konferenciji za medije za 2020. saopštio da je spreman da pomogne OFK Beogradu, a pobednik izbora i jedini kandidat na kraju, posle odustajanja protivkandidata, odlučio je da prihvati pruženu ruku sa Marakane.

Tako će crveno-beli i Romantičari sa Karaburme imati određeni vid saradnje.

Kako Telegraf saznaje, OFK neće biti klasična filijala Zvezde, kao što je to slučaj sa Grafičarom, koji u svojim redovima ima gotovo sve igrače koji su pod ugovorom sa Zvezdom i crveno-beli u svakom momentu mogu da ih "povuku" iz Grafičara u prvi tim.

Zvezda planira da pomogne OFK Beogradu slanjem na pozajmice određenih igrača iz mlađih kategorija ili onih koji nisu u prvom planu, takođe postoji mogućnost i da neko od trenera koji su pod ugovorom sa Zvezdom, posebno oni koji vode brigu o mlađim kategorijama, bude poslat na Karaburmu.

Uspostavljanje saradnje sa OFK Beogradom dovodi u pitanje saradnju koju Zvezda ima sa Grafičarem. To pre svega zavisi od Grafičara i toga da li oni imaju ambiciju da igraju u najvišem rangu, što do sada nije bio slučaj, uključujući i prošlu godinu, kada su odustali od igranja u eliti, pa je na kraju umesto njih u najviši rang ušao Novi Pazar.

FK Crvena zvezda, FK Grafičar Strahinja Eraković (desno) nosio je dres Grafičara pre prebacivanja u prvi tim Zvezde; Foto: MN Press

Postoje određene najave da bi Grafičar već od leta mogao da se "osamostali" uz ambiciju da igra u Superligi, što bi odmah značilo i da bi većina igrača koje Zvezda trenutno šalje na "kaljenje" u Grafičar, mogla da završi u OFK Beogradu.

Ipak, prema saznanjima Telegrafa, najverovatnije će Grafičar i dalje nastaviti saradnju sa Zvezdom po okončanju sezone, tako da će tim sa Senjaka i dalje ostati klasična filijala Zvezde, dok će OFK Beograd takođe dobijati pomoć u vidu igrača i trenera, koji će se "kaliti" na Karaburmi.

Tako će klubovi imati obostranu korist. OFK će uz kvalitetnije igrače sa Marakane moći da se izdigne iz "blata" i da se vrati u najviši rang spskog fudbala, tamo gde mu je i mesto.

Trenutno su Romantičari u Srpskoj ligi Beograd, gde su na 12. mestu na tabeli. Ispred njih su Leštane, Stepojevac, Zvezdara, Studentski grad... Uz dužno poštovanje ovim klubovima, OFK zaslužuje da igra sa Zvezdom, Partizanom, Vojvodinom, Radničkim...

Na Karaburmi se nadaju da će uz saradnju sa Zvezdom uspeti da se domognu elite. Sa druge strane, Zvezda će takođe biti na dobitku, jer će mladi igrači dobiti minutažu, osetiće pritisak igranja u velikom klubu bolje u OFK Beogradu nego u Grafičaru, imaće veći takmičarski motiv (jer Grafičar i pored uspeha, nije mogao da igra Superligu) i biće u prilici da se bolje igrački razviju pre dolaska u prvi tim Zvezde.

Video: Izjava trenera OFK Bačka nakon utakmice sa FK Crvena zvezda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Жика

    24. decembar 2020 | 12:28

    Да је среће па да се Терза врати тамо где му је место, а Звезду остави правим звездашима.

  • Рм

    24. decembar 2020 | 13:41

    Дабогда се угасили и једни и други! Офк бг боље се поштено угасите него да будете нечија филијала тј овом злу

  • Pravda

    24. decembar 2020 | 13:41

    E,moji OFK-ovci,necete se najesti hleba kad vas ovaj preuzme,zapamtite to.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA