≫ 

Hrvati ponosno objavili novi rekordni transfer: Niko nikad nije platio više novca za 15-godišnjaka

Ni Dinamo, ni Hajduk, ni Rijeka, ovog puta je Istra izbacila supertalentovanog igrača

  • 6
roko žiković Foto: youtube/NK Istra 1961 Pula

Kapetan kadetske ekipe Istre 1961 i U16 reprezentacije Hrvatske, Roko Žiković, trebao bi do kraja meseca da potpiše za austrijskog prvaka Red Bul Salcburg, prenose hrvatski mediji.

Prema navodima hrvatskih glasila, jedina prepreka zbog koje transfer još uvek nije ozvaničen je što se formalno mora sačekati da Žiković navrši 16 godina, što će se desiti 21. januara, te će se tako ispuniti i psolednji uslov da potpiše profesionalni ugovor sa Austrijancima.

Istra bi od prodaje ovog tinejdžera trebalo da zaradi 2.5 miliona evra.

Austrijanci su Žikovića pratili i u njegove se potencijale definitivno uverili u septembru, tokom odigravanja 2. memorijala Vlatko Marković. Na tom turniru je Hrvatska osvojila prvo mesto u konkurenciji osam selekcija, a Roko Žiković proglašen je najboljim igračem.

Bilo je više skauta koji su signalizirali svojim klubovima visokog tehničara (jedan od njih i za Milan), ali je očito RB Salcburg, inače strateški verziran za takav tip selekcioniranja, bio najbrži i najkonkretniji.

Prema informacijama iz domaćeg okruženja Žiković je već s ocem bio na lekarskim pregledima te na dogovorima oko stanovanja i sličnih logističkih pitanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NSCZ

    7. januar 2021 | 13:13

    Pa sta se hvale. Pa partizai je odbio 15 miliona od Nice za 17-o godisnjaka

  • rale

    7. januar 2021 | 14:32

    Roko je trebao biti Zivkovic al su se preci konvertovali i izbacili v iz prezimena da sakriju poreklo!!!! Cuj prezime Zikovic...hahahahahha

  • Miki Rubiroza

    7. januar 2021 | 18:52

    E moj Roko, cudi me da ti i prezime nisu promenili u Zikolini ili tako nesto....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA