≫ 

Šalke pobedio posle godinu dana: Mali Amerikanac i pomilovani Marokanac olupali Hofenhajm

Zvezdin nedavni rival u Ligi Evrope pregažen u Gelzenkirhenu - 4:0

  • 0
Metju Hopi, Šalke Foto: Printscreen/Streamja

Posle mučnih gotovo godinu dana malo sreće i za napaćene navijače Šalkea. Do ovog kola najgori tim Bundeslige zabeležio je prvi prvenstveni trijumf u sezoni, ujedno i prvu pobedu u Bundesligi još od 17. januara 2020. i to protiv Hofenhajma koji je prosto raznesen sa 4:0.

Iz 31. pokušaja Šalke je konačno stigao do trijumfa u Bundesligi čime je rekord Tasmanije iz Berlina od upravo toliko utakmica bez pobede ostao netaknut.

Demoliran je u Gelzenkirhenu najbolji tim u Zvezdinoj grupi Lige Evrope i to od strane nove bundesligaške zvezde u usponu Metjua Hopija, 19-godišnjeg Amerikanca koji je postigao het-trik.

Sva tri puta je Hopi prezentovao izvanredne golgeterske kvalitete, a sva tri puta mu je asistirao Amin Arit, fudbaler kojeg je novi trener Kristijan Gros vratio u život, nakon što je zbog nediscipline bio izbačen iz tima tamo negde oko katoličkog Božića.

Marokanac mu se na kraju zahvalio tako što je postigao četvrti gol i potvrdio ubedljivu pobedu Šalkea koji je posle 15. kola i samo jednog trijumfa predao "fenjer" Bundeslige Majncu.

Matija Nastasić odigrao je ceo meč za domaćine, kao i novajlija iz Arsenala Sead Kolašinac, a Šalke počinje da daje znake života od dolaska iskusnog Švajcarca Grosa na klupu početkom godine.

Mijat Gaćinović je na drugoj strani odigrao svih 90 minuta za Hofenhajm i dobio žuti karton.

Što se tiče ostalih mečeva u subotnjem programu Bundeslige Verder i Miloš Veljković su osvojili vredan bod u Leverkuzenu protiv Bajera - 1:1. Omer Toprak, koji je šest godina nosio dres "Farmaceuta", doveo je Zelene iznenada u vođstvo u 52. minutu, ali je bod domaćinu sačuvao spretni Patrik Šik golom u 70.

Ajntraht je na krilima Filipa Kostića slavio u Majncu sa 2:0, pogocima Portuglaca Andrea Silve iz penala u 24. i 72. minutu.

Frajburg je podno Švarcvalda demolirao Keln sa 5:0, dok su veliki rivali u borbi za Evropu Union Berlin i Volfzburg posle odličnih 90 minuta podelili bodove u prestonici Nemačke - 2:2.

Bundesliga - 15. kolo

Petak

B. Menhengladbah - Bajern 3:2

(Hofman 35, 45, Nojhaus 49 - Levandovski 20 penal, Gorecka 26)

Subota

Leverkuzen - Verder 1:1

(Šik 70 - Toprak 52)

Majnc - Ajntraht 0:2

(Silva 24pen, 72pen)

Šalke - Hofenhajm 4:0

(Hopi 42, 57, 63, Arit 79)

Union Berlin - Volfzburg 2:2

(Beker 29, Andrih 52 - Stefen 10, Veghorst 66pen)

Frajburg - Keln 5:0

(Demirović 18, Hefler 39, Salai 59, Linhart 69, Heler 79)

18.30, RB Lajpcig - B. Dortmund

Nedelja

15.30, Augzburg - Štutgart

18.00, A. Bilefeld - Herta

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA