≫ 

Kejn i Son su lek za sve Murinjove rane, Totenhem počastio Vrećice sa dva gola

Laka pobeda Spursa na otvaranju nedeljnog programa Premijer lige

  • 0
FK Totenhem Foto: Tanjug / AP

Kada rezultati nisu baš po volji, Murinju je dovoljno da pokloni samo malo više poverenja dvojici fudbalera. Naravno, reč je o Hariju Kejnu i Hjong-Min Sonu koji su danas bili u centru pažnje na meču protiv Vest Bromvič Albiona, koji nije rival „po meri“ Spursa, ali koji im je pomogao da prekinu niz od tri uzastopna poraza i zadrže nadu za plasman u neko od evropskih takmičenja – 2:0 (0:0).

Imao je domaći tim apsolutno dominaciju na terenu ovog ranog popodneva u prestonici Engleske. Posed, broj udaraca ka golu, korneri, sve je apsolutno bilo na strani Totenhema i samim tim se može zaključiti da je sastav Žozea Murinja zasluženo slavio.

Prvo poluvreme donelo je ogromnu inicijativu Totenhema. Već u 11. minutu je Erik Lamela mogao da dovede domaće u prednost, da bi samo četiri minuta kasnije Hari Kejn pogodio prečku. Napadač Engleske imao je šansu i tri minuta kasnije kada je šutao desno pored gola, a onda je u 37. minutu Sem Džonston uspeo da izađe kao bolji u situaciji jedan na jedan sa istim igračem. Pred sam kraj prvih 45 minuta su Serž Orije na jednoj i Mbaje Dijanj na drugoj strani mogli da dođu do pogodaka, ali bezuspešno.

Tek što smo krenuli u drugo poluvreme, Hjong-Min Son je mogao da dovede domaće u prednost. Međutim, njegov šut je završio pravo u golmanovim rukama. Ali na pogodak se nije mnogo čekalo, pošto je u 54. minutu kombinovana akcija Pjera-Emila Hojbjerga i Harija Kejna krunisana golom.

A kada je Totenhem već načeo Vest Brom, bio je red i da ga dokrajči. Igrao se 58. minut kada je Lukas poslao loptu ka Sonu, a ovaj je šutirao uz levu stativu i tako duplirao prednost svog tima. Mogao je VBA da se vrati samo dva minuta kasnije, ali je pomoćni sudija poništio pogodak Mbaja Dijanja zbog ofsajd pozicije.

Isti igrač je imao šansu u 82. minutu, ponovo je postigao pogodak, ali se još jednom našao u nedozvoljenoj poziciji, tako da je on poništen. Do kraja nije bilo izglednijih prilika, pa je Totenhem upisao nova tri boda, a Vest Brom je ostao zakucan u zoni ispadanja.

PREMIJER LIGA – NEDELJA

Totenhem – VBA 2:0 (0:0)

15.00: Vulverhempton – Lester

17.30: Liverpul – Mančester siti

20.15: Šefild junajted - Čelsi

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA