≫ 

Milan ubio Milan! Pavkov posle Liverpula šokirao još jednog velikana na Marakani, Zvezda izvukla 2:2

Zvezda sa desetoricom izborila remi sa "rosonerima"

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su krajnje uzbudljivih 2:2 (0:1) protiv Milana u prvoj utakmici 1/16 finala Lige Evrope, i to sa desetoricom u poslednjih dvadesetak minuta, a junak je bio Milan Pavkov - strelac gola u 93. minutu.

FK Crvena zvezda - FK Milan Foto: Marko Jovanović
FK Crvena zvezda - FK Milan Foto: Marko Jovanović

Zvezda je toliko zaslužila ovaj egal, nadigravali su se crveno-beli sa italijanskim gigantom sve vreme, imali i sreće da su gostima poništena dva gola u povoju meča, "pregrmeli" su Beograđani i horor kikseve Pankova, rezultatski deficit i, na kraju, isključenje Milana Rodića.

Poput najupornijeg, najžilavijeg ratnika, Zvezda je izdržala pritisak gostiju, osetila povlačenje Milana u samoj završnici, osetila da je to trenutak da kazni "rosonere" za ziherašku igru, a onda, pravo niotkuda, vinuo se letač iz Begeča i na neverovatan način matirao "hobotnicu" Donarumu - za 2:2 u 93. minutu!

Kakva bi samo ovo ludnica na stadionu bila da su kojim slučajem navijači bili svedoci sjajne utakmice srpskog i italijanskog tima.

Pomenusmo Pankova, čiji je autogol i skrivljen penal doneo "rosonerima" rezultat po koji su došli u Beograd. Neće po dobrom pamtiti riđokosi defanzivac ovo veče, međutim saigrači su mu popravili raspoloženje. Ivanić je plesao večeras, odigrao možda i najzreliji meč u Zvezdi, imao je uz sebe Bena i Falćinelija kao jake adute, Kanga je golom iz penala, za 1:1, opravdao Stankovićevo poverenje kao starter...

Ruku na srce, povijala se odbrana Zvezde u prvih dvadesetak minuta pod udarima Krunića, Rebića i Mandžukića, primila i dva gola, oba opravdano poništena (ofsajd i igranje rukom), i kao da je takav ishod tih akcija pokrenuo crveno-bele.

Ivanić je dva puta opasno pretio Donarumi, koji je od tada već postajao svestan da će do kraja meča imati pune ruke posla. Tako je i bilo. Napadi Zvezde bili sve učestaliji, crveno-beli nisu posustajali ni nakon prvog, ni nakon drugog primljenog gola, kada je Pankov blago spustio ruku na rame Ernandeza, a ovaj pogodio sa 11 metara.

Sve pohvale zaslužuje i Dejan Stanković koji je i sa desetoricom na terenu naredio juriš na Donarumu, otud je izvršio trostruku izmenu u 80. minutu. Krenula je Zvezda na sve ili ništa sa Pavkovim, Sanogom i Bakajokom, malo pre njih je ušao i Falko, a Milan je počeo da posustaje. Gosti su sve više mislili na odugovalečenje u svakoj situaciji,  a manje na to kako da završe posao i olakšaju sebi naredne dane. Stigla ih je kazna od glave čoveka za velika dela Milana Pavkova, čiji je trzaj na prvoj stativi posle kornera "zaledio" oste i bacio zvezdaše u neviđeni delirijum.

Zvezda, ovako hrabra i ovako kvalitetna, ima čemu da se nada u revanšu, nažalost bez Rodića i Milunovića koji propuštaju taj meč zbog suspenzija.

CRVENA ZVEZDA - MILAN 2:2

(Kanga 52. p, Pavkov 90+3 - Pankov 42. ag, Ernandez 61.p)

TOK MEČA

90+3. minut - GOOOOOL, 2:2, Pavkov...

90+1. minut - Povukli su se gosti, a Zvezda napada svim silama, probuđena je u samoj završnici. Falko je sjajno gađao Pavkova, ovaj imao loptu "na glavi", ali je Romanjoli u poslednjem trenutku intervenisao.

86. minut - Zvezda se ne predaje, napada i sa desetoricom, ipak Milan uspeva da odbije nalete crveno-belih.

81. minut - Meite je zapretio, tukao je glavom posle centaršuta, ali je Borjan bio na visini zadatka. Paradom je izbacio loptu u korner.

80. minut - Trostruka izmena u Zvezdi: Bakajoko je ušao umesto Ivanića, Sanogo umesto Petrovića, Pavkov umesto Falćinelia.

FK Crvena zvezda - FK Milan Foto: Marko Jovanović

77. minut - CRVENI KARTON! Rodić je zaradio drugi žuti karton, možda i prestrogo, pa Zvezda do kraja mora sa desetoricom.

74. minut - Gajić je ušao umesto Gobeljića. Zvezda je pomerila težište igre na polovinu Milana, traži prostor da ugrozi "rosonere", da dođe do egala.

71. minut - Žuti karton je dobio Mandžukić, poptuno opravdano, laktom je "patosirao" Rodića. Zvezda mora da pronađe snage da uzvrati u psoeldnjih dvadesetak minuta. Deluje kao da gosti imaju punu kontrolu meča.

FK Crvena zvezda - FK Milan Foto: Marko Jovanović

68. minut - Gosti sada igaju sa mnogo samopouzdanja, rasterećenije, a Zvezda, nakon drugog primljenog gola, kao da je posustala energetski. Borjan je opet bio ugrožen, ali je sjajno intervenisao.

62. minut - Ušao je i Falko, zamenio je Bena.

61. minut - GOL, 1:2! Pogodio je Teo Ernandez, igrač nad kojim je skrivljen penal. Borjan je otišao na jednu, lopta na drugu stranu.

59. minut - PENAL za Milan! Pankov ga je skrivio... Kakvo košmarno veče za Zvezdinog defanzivca.

FK Crvena zvezda - FK Milan Foto: Marko Jovanović
FK Crvena zvezda - FK Milan Foto: Marko Jovanović

57. minut - U međuvremenu, Milunović i Rodić su zaradili po žuti karton zbog nešto žustrijih startova.

52. minut - GOOOOOL, 1:1, Kanga... Miran je bio Gabonac, pogodio je Donaruam stranu koju je gađao Kanga, ali bio je to savršen udarac - Zvezda stiže do zasluženog egala.

FK Crvena zvezda - FK Milan Foto: Marko Jovanović
FK Crvena zvezda - FK Milan Foto: Marko Jovanović

51. minut - PENAL za Zvezdu! Falćineli je iskusno pogodio Romanjolijau ruku, dovoljno da sudija poaže na belu tačku. Italijana je prigrao večeras sjajni Ivanić.

48. minut - Preti Zvezda, ne posustaje! Ben je dobio pas od Ivanića, imao je priliku za udarac, no išao je previše udesno, pa je gotovo iz "mrtvog ugla" ugrozio Donarumu, a ovaj izbacio u korner.

46. minut - Drugi izmenu je izvršio Pioli, uveo je Leaoa, izveo je Rebića. Podsećamo, prinudno je uveo i Tonalija umesto povređenog Benasera.

POLUVREME

45. minut - Šansa za Zvezdu! Milunoviću se ona ukazala, iz okreta je tukao isksoa sa 8-9 metara, prebacio je čitav gol. Uzdasi na Marakani...

42. minut - AUTOGOL, 0:1, Pankov je ubacio lopu u mrežu! Šteta, gosti su uspeli da dođu do vođstva, i to zahvaljujući kik reakciji Pankova koji je ubacio loptu u Borjanovu mrežu. PRethodno je Kastiljeho ubacio na peterac, Pankov je želeo da "preseče" taj pas, ali se sve na kraju završilo neslavno po Beograđane.

FK Crvena zvezda - FK Milan Foto: Marko Jovanović
FK Crvena zvezda - FK Milan Foto: Marko Jovanović

38. minut - Prinudna izmena kod Milana. Ne može dalje Ismail Benaser zbog povrede, zamenio ga je Tonali. Podsetimo, ovo je igrač kojeg Italijani vole da zovu "novi Pirlo".

35. minut - Još jedan opasan napad Zvezde, koja je sada pomerila težište igre na polovinu gostiju. Pokušali su Falčineli i Kanga, loptu je u korner izbacio Tomori.

31. minut - Sjajan meč obostrano, otvoren, napadački. Milan i dalje deluje da više zna šta će sa loptom u fazi napada, ali preti i Zvezda. Šutirao je Kanga sa distance, u okvir gola, i bio je to lak plen za Donarumu.

FK Crvena zvezda - FK Milan Foto: Marko Jovanović

25. minut - Ivanić je daleko najkonkretniji igrač Zvezde večeras - ponovo je bacio Donarumu na muke! Šutirao je sa 20 metara, gađao donji desni golmanov ugao, odličan je to bio pokušaj, pa je Donaruma paradom sprečio najgore po svoj tim. Vrlo raspoložen je Ivanić večeras.

22. minut - Još jedna velika šansa za goste, izuzetna asistencija Krunića za Rebića, no Hrvat prebacuje gol iz gotovo idealne pozicije.

21. minut - Šansa za Zvezdu! Ivanić je imao duel "jedan na jedan" sa Donarumom, ali ga je sačekao golman Milana i odbranio najopasniji pokušaj crveno-belih. Odlična reakciaj Zvezde posle početnog pritska "rosonera".

FK Crvena zvezda - FK Milan Foto: Marko Jovanović

19. minut - Pune ruke posla ima Borjan, odbranio je sada udarac Krunića koji je tukao van 16 metara. Korner su dobili gosti.

15. minut - Zvezda je uzvratila na ofanzivu Milana, zapretila je u dva navrata opasnim situacijama pred golom gostiju, međutim nije bilo prave završnice. Ipak, pokazuju crveno-beli da imaju kapaciteta da pariraju favoritu.

teo ernandez Foto: twitter/ESPN Fútbol Club

12. minut - GOL, 0:1, kiks Borjana koristi Teo Ernandez... Ipak, poništen je i ovaj gol gostiju! Ispostavilo se da je Ernandez rukom umirio loptu pre nego što je ubacio u gol. Signalizirano je to sudiji iz VAR sobe pa je rezultat i dalje 0:0. Već su počeli da slave gosti, ali...

FK Crvena zvezda - FK Milan Foto: Marko Jovanović
FK Crvena zvezda - FK Milan Foto: Marko Jovanović

9. minut - Opasni su napadi Milana, pokušao je i Rebić, ali je Borjan intervenisao.

7. minut - Uzvratila je Zvezda, i to udarcem koji je išao u okvir gola, međutim Donaruma je bio na mestu, ukrotio je taj pokušaj.

6. minut - Sreća po Zvezdu, Milanu je poništen gol zbog ofsajda. Kastiljeho se našao u malom ofsajdu, tek je za korak bio iza linije odbrane Zvezde u trenutku dodavanja, uspeo je da savlada Borjana, no, srećom, pomoćni sudija je mahao glavnom, signalizirao je nedozvoljenu poziciju.

FK Crvena zvezda - FK Milan Foto: Marko Jovanović

5. minut - Tvrdo je u povoju meča, a evo i Zvezde u naletu. Romanjoli je oborio Bena, nepropisno, pa će crveno-beli imati lepu priliku da ugroze gol gostiju centaršutem.

1. minut - Krenulo je, gosti su odmah preuzeli posed lopte, kreiraju igru na tridesetak metara od gola Beograđana.

SASTAVI

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Pankov, Milunović, Degenek, Gobeljić, Rodić, Kanga, Petrović, Ivanić, Ben, Falćineli.

MILAN: Đ. Donaruma, Kalulu, Tomori, Romanjoli, Ernandez, Meite, Benaser, Kastijeho, Krunić, Rebić, Mandžukić.

stadion crvene zvezde Foto: Telegraf.rs

Na teren su prvi izašli igrači Milana, tačnije golmani, što je gostima zapravo i prvi trening u Beogradu pošto nisu odradili dan ranije po dolasku u srpsku prestonicu. U sredu su samo prošetali "Marakanom" i održali sastanak.

zagrevanje milana Foto: Telegraf.rs

Ovde možete da pročitate i sve što treba da znate o meču, ko je sudija, gde je prenos, kakav novac i koji UEFA koeficijenti su u igri.

FK Crvena zvezda, AC Milan, feature Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MN Press/Tanjug/AP/Profimedia

Meč Zvezda - Milan biće poseban za Novaka Đokovića

Razlog za to je svakako Novakovo prijateljstvo sa Zlatanom Ibrahimovićem, a društvrenim mrežama se deli stara fotografija njih dvojice u dresu Milana. Opširnije pogledajte OVDE.

Ibrahimović ne propušta priliku da čestita Đokoviću kod osvajanja velikih trofeja, a često koristi i reči na srpskom tom prilikom kao što je čuveni Novakov urlik "Idemooo". Novak je i jedan od retkih sportista čiju fotografiju Ibrahimović ima na svom profilu na Instagramu.

Procurila koreografija za meč Zvezde i Milana!

Delije su na severnoj tribini pripremile koreografiju za utakmicu i porukom su prozvali Rosonere:

- Nečasne radnje i magla pre toga, treća sreća s' verom u Boga - piše na Severu, a opširnije o tome možete čitati OVDE.

Milan želi da kupi Andriju Radulovića!

Na dana kada Milan igra prvi meč 1/16 finala Lige Evrope protiv Zvezde, italijanski mediji pišu da Rosoneri žele da kupe Andriju Radulovića!

"Kalčomerkato" javlja da je Radulović i te kako interesantan Milanu i da je interesovanje potvrđeno i od strane njegovog menadžera, te da bi posoa mogao da bude realizovan u letnjem prelaznom roku.

Radulović je u međuvremenu sklonjen iz prvog tima Zvezde i trenira sa omladincima, jer nije želeo da ide na pozajmicu u Grafičar.

Šta bivši igrači Zvezde kažu o onom dvomeču iz 2006. godine?

Milan Purović, Đorše Tutorić i Ivan Ranđelović prisetili su se poslednjeg duela koji je Zvezda igrala sa Rosonerima u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Podsetimo, Milan je te sezone postao prvak Evrope.

- Na terenu je delovalo kao da im je trening utakmica. Sećam se samog izlaska na teren. Kafu onako sa žvakom u ustima, Pirlo nekako njunjav, što bi mi Crnogorci rekli. Sav nikakav. Do njega Sedorf, izgleda kao transformers. Onakvi mišići. Kad je počela utakmica, to je bila šala-zabava. Sedeo sam na klupi, Pirlo kada primi loptu i zalomi, mi svi glavu u jednu stranu. Potom opet na drugu - seća se Purović tog meča.

Šta kažu kladionice?

Gledajući domaće kladionice, kvote variraju od jedne do druge - ali su sve saglasne da je Milan favorit. Tako je u jednoj kec na Zvezdu 3.70, u drugoj 3.80, dok je u trećoj na primer 4.00. S druge strane, na pobedu Milana varira od 2.05 do 2.10. Kvota za remi je 3.30.

Ovo su najlepše žene fudbalera Zvezde i Milana

Telegraf je nedavno radio tekst o lepšim polovinama fudbalera oba tima i došli smo do zaključka da bi među njima bila "mrtva trka" ukoliko bi došlo do nekog takmičenja.

Tu su tetovirana tigrica, Ibrina seks bomba, ali i italijanska misica koja predstavlja Zvezdu. Sve o lepšim polovinama igrača oba tima možete pogledati OVDE.

Kako su Falčineli i Falko Italijanima opisali Dekija Stankovića

Filipe Falko (Gazeta delo Sport):

- Harizmatičan je kakav je bio i kao igrač. Zahteva mnogo od nas. Meni je rekao da budem miran, da ne žurim sa prilagođavanjem, da ne želim sve odmah, jer vreme neće samo od sebe da protekne. Očekuje mnogo od mene, čini me ponosnim: rekao mi je da ćemo zajedno napraviti velike stvari.

Dijego Falčineli (Tutomerkato):

- Uvek nas drži pod pritiskom. Svaka utakmice je finale. Samo je sledeća utakmica bitna za njega

Ibrahimović žali što nema Delija

Kako piše Korijere delo Sport, Zlatan Ibrahimović je tokom posete Marakani dan pre meča, u razgovoru sa Radetom Krunićem, Mariom Mandžukićem i Anteom Rebićem rekao da mu je žao što neće biti navijača na tribinama.

- Šteta što nisu pustili publiku. Bila bi ludnica od utakmice - rekao je Ibrahimović.

fudbaleri Milana, Marakana, Liga Evrope Foto: MN Press

Italijanski mediji pisali su o poseti navijača igračima noć pre meča istakavši da je viđen spektakularan prizor uz baklje, dimne bombe i pesmu, navela je Gazeta.

Kisić bila za navijače na Marakani

Dr Darija Kisić Tepavčević rekla je da je zastupala stanovište da na Marakani bude navijača za Milan, ali je problem što ona nikada nije bila na utakmici, pa su je ostale kolege iz Kriznog štaba ubedile da to nije najbolja odluka, jer se emocije teško kontrolišu na stadionu.

Kako su Zvezda i Milan najavili meč?

Obe ekipe imaju aktivne profile na društvenim mrežama pred meč. Zvezda je najavila posterom na kojem je Nemanja Milunović.

Sa druge strane, Milan je na svom Instagramu napravio poster sa najavom meča, gde je u prvom planu Ante Rebić, koji je u dobroj formi i koji je jedan od glavnih aduta Milaneza na Marakani.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by AC Milan (@acmilan)

Ovo su očekivane startne postave obe ekipe:

Zvezda bi trebalo da krene u formaciji sa tri štopera, bez Gelora Kange u veznom redu, dok će Milan najverovatnije početi bez prve zvezde tima Zlatana Ibrahimovića.

FK Crvena zvezda, AC Milan, sastav Ilustracija: Nikola Jovanović
AC Milan, sastav, FK Crvena zvezda Ilustracija: Nikola Jovanović

Infografik čuvene magle na Marakani

Prisetite se kratke lekcije iz istorije sa duela ovih ekipa 1988. godine, kada je Milan sam bog spasio na Marakani, iako je imao jedan od njjačih timova u istoriji fudbala. Zvezda i Milan su igrali i 2006. godine u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a tada je Milan pobedio u obe utakmice sa 1:0 u Milanu i sa 2:1 u revanšu na Marakani.

FK Crvena zvezda, AC Milan, magla 1988. Infografika Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MN Press

Delije posetile igrače noć pre meča

Navijači Crvene zvezde uzbunili su čitav Beograd, jer su detonacije odjekivale sa Marakane. Snažni topovski udari čuli su se u većem delu Beograda, a onda je viđena i velika bakljada uz pesmu, posle čega su igrači izašli iz klupskog hotela gde su u karantinu i zajednički su bodrili jedni druge pred meč.

U jednom momentu je i Dejan Stanković komandovao navijanjem, a Milan Borjan je obećao igračima da će se boriti kao lavovi.

>>> Došao je dan velikog okršaja na Marakani - Zvezda večeras (18.55) čeka Milan, s namerom da napravi dobar rezultat pred revanš na San Siru. Kvota na keca je 4,00, iks je 3,40, dok je dvojka 1,97. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Milan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    18. februar 2021 | 20:47

    Grobari na aparatima

  • uzduz

    18. februar 2021 | 21:47

    Zamisli gledas utorak javor-partizan sa jednim golom,a onda gledas ovo veceras i udjes na vesti oi pises neke nebuloze hahahahahahaha

  • YYY

    18. februar 2021 | 21:35

    Pavkov je dao golove: 7mostrukom šampionu Evrope 5tostrukom šampionu Evrope i 15tominutnom šampionu Evrope 😂😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA