≫ 

"Zver" je puštena sa lanca, Haland je postigao jedan od najatraktivnijih golova sezone

Norvežanin je fudbalski terminator

  • 0
erling haland Foto: youtube/Bengrizou

Borusija Dortmund igra krajnje promenljivo ove sezone, gubi korak za vodećima u Bundesu, ali to ne važi za Erlinga Halanda, koji nastavlja da "teroriše" golmane po Nemačkoj. Norvežanin je i ovog vikenda bio strelac, i to kakvog gola, i u kakvom trenutku po klub - u derbiju Rura protiv velikog rivala, posrnulog Šalkea.

Pre Halanda pogodio je i Džejdon Sančo, igrao se 42. minut, a onda je "red došao" i na skandinavsku gol-mašinu, samo tri minuta kasnije, a Sančo je u toj situaciji omogućio saigraču da pogodi mrežu, i to je bila akcija utakmice.

Englez je poslao upotrebljivu loptu negde na penal, tamo je Haland bio pod nadzorom jednog igrača Šalkea, ali uzalud, snašao se u maniru najvećih majstora ove igre - uhvatio je "polumakazice" u skoku i smestio loptu u dalji ugao golmana "kraljevsko plavih", za 2:0 na poluvremenu.

Akrobacija, majstorija, deluje da Haland ima rešenja za svaku situaciju.

Bio je ovo 16. gol Halanda u Bunesligi ove sezone, za petama je Silvi iz Ajntrahta, a daleko od trenutno nedodirljivog Levandovskog koji je i danas bio efikasan protiv Ajntrahta u porazu od 2:1.

U nastavku meča postigao je i svoj 17. ovosezonski, on jedan, i Gereiro jedan, za ubedljivih 4:0 Borusije i novi debakl nejakog "fenjeraša" iz Gelzenkirhena.

Haland je pre samo tri dana oodigrao meč za pamćenje protiv Sevilje u Ligi šampiona, praktično sam pobedio Špance 3:2 sa dva gola i asistencijom, i omogućio Nemcima sjajann rezultat pred revanš.

erling haland Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA