Rafinji je nekada Ronaldinjo bio idol, a danas je pružio omaž njegovoj majci posle sjajnog gola

Ubedljiva pobeda Lidsa protiv Sauthemptona - 3:0

  • 0
Rafinja, Lids Foto: Youtube / Printscreen

Fudbaleri Sauthemptona su u prvom delu sezone predstavljali jedno od najlepših iznenađenja Premijer lige, rame uz rame sa Evertonom. U jednom trenutku dograbili su prvo mesto na tabeli, što im se desilo prvi put u istoriji kluba, a onda je usledio strmoglav pad. Već sedam utakmica u nizu, Sveci ne znaju za pobedu i ako pod hitno ne poprave formu, upašće u velike probleme. Sa druge strane, Lids je pobedom došao do desetog mesta i može mirno da „spava“ do kraja sezone – 3:0 (0:0).

Sam pogled na statistiku ne ukazuje da je Lids odigrao toliko bolji meč od Sauthemptona, ali istini na volju iskoristio je svaku priliku koja mu se ukazala. Domaći su realizovali tri od četiri udarca u okvir gola rivala i došli do važne pobede, pošto i sami nisu bili u Bog zna kakvoj formi.

Do prednosti su došli u 47. minutu posle odlične kontre. Sveci nisu uspeli da se vrate u odbranu, sjajnu loptu negde sa polovine terena je poslao Tajler Roberts ka Patriku Bamfordu, a napadač domaćih nije imao apsolutno nikakav problem da pošalje loptu u kontra ugao po zemlji.

Do drugog gola je Lids došao u 78. minutu preko Stjuarta Dalasa. I ovoga puta se odbrana Sauthemptona užasno sporo vraćala nazad, usledila je kontra i pomenuti fudbaler je sa ivice kaznenog prostora postigao zaista lep gol čime je faktički rešio pitanje pobednika.

Ali to nije bilo sve. Lids je do samog kraja utakmice došao i do svog trećeg gola. Strelac je bio Rafinja u 84. minutu iz slobodnog udarca, nakon čega je skinuo svoj dres i potrčao ka kamerama. Na majici koja se nalazila ispod bila je posveta nedavno preminuloj Dona Migelini, majci Ronaldinja, čiji je Rafinja bio veliki poštovalac od svoje rane mladosti. Na taj način je pružen lep omaž i stavljena tačka na jedini susret večeras u Premijer ligi.

Video: Sporne situacije u Humskoj: i Radnik i Partizan oštećeni za penal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA