Pep i Klop uspeli: Otkazane južnoameričke kvalifikacije za Mundijal u Kataru

Treneri Liverpula i Sitija izgurali svoje posle višednevnih pritužbi

  • 2
Jirgen Klop, Pep Gvardiola Foto: AP/Tanjug

Mnogi klubovi u Engleskoj su protekle nedelje poručili da neće pustiti igrače na sledeći termin južnoameričkih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Inicijativu su pokrenuli Jirgen Klop i Pep Gvardiola, jer Ujedinjeno Kraljevstvo propisuje desetodnevnu samoizolaciju svima koji u zemlju dolaze iz Južne Amerike, a što engleskim klubovima nikako ne odgovara zbog velikog broja igrača sa tog kontinenta.

Trener Liverpoola rekao je da ne planiraju da puste igrače u Južnu Ameriku.

- Klubovi su ti plaćaju igrače, što znači da mi moramo da budemo na prvom mestu. U ovom trenutku ne možete učiniti čitav svet srećnim - rekao je Klop.

Njegovo mišljenje deli i trener Mančester Sitija.

- Nema smisla da igrači idu u reprezentacije pa da po povratku moraju da se izoluju deset dana. Jednostavno nema smisla - smatra Katalonac.

Zbog toga je krovna južnoamerička fudbalska organizacija otkazala termin kvalifikacija koji je bio predviđen za mart mesec.

Iz CONMEBOL-a poručuju kako nema smisla igrati utakmice ako svi igrači ne mogu da dođu te da će u konsultaciji sa FIFA potražiti novi termin odigravanja utakmica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    6. mart 2021 | 22:37

    najveca glupost koju je fifa dozvolila organizaciju svetskog fudbalskog prvenstva u kataru i time potvrdili da su korumpirani

  • 6+4+3=2

    6. mart 2021 | 22:41

    treba taj katar otkazati skroz.igra se u decembru a ne kao i uvek do sad u leto.da bi dobili organizaciju platini je trazio da kupe pari san zerman.pogledajte ko je vlasnik psg-a i od kad

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA