Oršić izazvao pometnju na evropskoj pijaci: Dinamo ne želi da ga pusti za manje od 15.000.000 evra!

Strelac het-trika protiv ekipe Žozea Murinja jedna je od glavnih meta na transfer pijaci ovog proleća

  • 1
FK Dinamo - FK Totenhem Foto: Tanjug/AP

Fantastična partija Mislava Oršića protiv Totenhema, gde je zabeležio het-trik za prolazak svog Dinama u četvrtfinale Lige Evrope, donela mu je ogroman rast cene, pa i pažnju na evropskoj fudbalskoj pijaci.

Niko do tada verovatno širom Evrope nije ni čuo za Oršića, koji je sada stekao toliku popularnost da se za njega bukvalno otimaju brojni timovi, naročito iz italijanske Serije A.

Tako hrvatski Index tvrdi da se Oršiću uopšte ne ide iz Dinama, ali i da klub nije spreman tek tako da ga pusti. Navikli smo već u prošlosti da zagrebački klub stavlja visoku cenu za svoje igrače, pa iako je procenjen na samo 7.500.000 evra prema Transfermarktu, Modri žele od njega da zarade barem duplo više, odnosno 15.000.000 evra!

On već ima 28 godina, tako da nije jasno da li će se neko toliko otvoriti, ali je ove sezone fantastičan, pošto je na 36 utakmica postigao 19 golova. U Engleskoj ga traži Arsenal, ali Tobdžije još nisu dostavile zvaničnu ponudu.

Što se Oršića tiče, već smo rekli da on najradije ne bi menjao sredinu, pošto ima odličan ugovor, a ljubimac je navijača, što njemu kao rođenom Zagrepčaninu mnogo znači. Cena od 15.000.000 evra ne treba ni najmanje da vas čudi, jer je Dani Olmo otišao iz Dinama za čitavih 20.000.000 evra, Joško Gvardiol će napustiti Maksimir za 16.000.000 evra, a slična suma novca će se sliti u kasu po odlasku golmana Dominika Livakovića, te Lovra Majera.

Video: Piksi: Portugal veliki izazov, očekujem otvoren fajt

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pancho villa

    27. mart 2021 | 15:30

    zavrsice isto kao i hames rodriges koji je nasvetskom prvenstvu dao neverovatnu golcinu uzeo ga real a sada ga nema nigde

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA