≫ 

Ronaldo i Portugalci dobili objašnjenje iz UEFA: Evo zašto vam nije priznat gol u 93. minutu

Evropska kuća fudbala stavila tačku na utakmicu u Beogradu

  • 34
Kristiijano Ronaldo Foto: MN press

Evropska fudbalska unija saopštila je da je nameravala da primenjuje VAR tehnologiju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, ali da se od toga odustalo zbog komplikovane situacije u vezi sa pandemijom korona virusa.

- UEFA je 2019. godine predložila FIFI upotrebu VAR tehnoligije u aktuelnim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

- Uticaj pandemije korona virusa na operativne i logističke sposobnosti naveo je UEFA da odloži primenu VAR tehnologije u grupnoj fazi Lige Evrope za sezonu 2021/22, umesto na ovu sezonu, kao i da povuče predlog da se VAR koristi u evropskim kvalifikacijama za Svetsko prvesntvo 2022. godine - navodi se u saopštenju koje prenosi agencija Beta.

UEFA se oglasila posle kontroverzne situacije u završnici utakmice između Srbije i Portugalije (2:2). Kapiten gostiju Kristijano Ronaldo postigao je pogodak u nadoknadi vremena za pobedu od 3:2, ali je loptu iz gola izbacio reprezentativac Srbije Stefan Mitrović.

Na video snimku vidi se da je lopta prešla gol-liniju, ali sudija to nije mogao da proveri pošto na stadionu nema ni VAR ni gol-lajn tehnologije.

Ronaldo je bio besan zbog te odluke, bacio je kapitensku traku na travu i krenuo da izlazi sa terena, a posle toga sudija je odmah označio kraj utakmice.

- Takođe, VAR se nije koristio ni u grupnoj fazi Lige nacija prošle jeseni i zbog toga se do sada nije koristio u utakmicama grupne faze kvalifikacija reprezentacija koje igraju pod okriljem UEFA - navodi se u saopštenju evropske kuće fudbala.

Selektor Portugalije Fernando Santoš rekao je posle meča da je neprihvatljivo igrati utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo bez gol tehnologije i VAR-a.

Video: Prastara jezička dilema pred susret Orlova sa Ronaldom i momcima: Portugal ili Portugalija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oki

    28. mart 2021 | 21:33

    A kad je bosancima dao u barazu gol rukom nije bacao traku....ne dopustivo ponasanje zasluzuje suspenziju.....

  • Zvele

    28. mart 2021 | 21:40

    Što ne baci traku kad si dao gol rukom ? Kakav licemer i foler aaaa.....

  • salko

    28. mart 2021 | 23:38

    Sta su ovoliko zapeli kao da je finale svjetskog prvenstva. Da je bilo obrnuto prvi bi selektor Portugala rekao da nije dobro vidio i da vjeruje sudiji.Ima revans pa nek to nadoknade.Valjda i sudije imaju pravo na gresku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA