Ihenačo je junak Lestera! Lisice obezbedile plasman u finale FA kupa prvi put od 1969. godine

I tamo će igrati sa Čelsijem u završnom meču sezone na Ostrvu

  • 0
Keleči Ihenačo Foto: Tanjug / AP

Nije na “Vembliju” ove nedelje prštalo od spektakularnog fudbala, bilo je navijača doduše po prvi put nakon dužeg vremena u Engleskoj, a kao epilog svega dobili smo drugog putnika u finale FA kupa! To će biti Lester koji je minimalnim rezultatom uspeo da slavi protiv Sauhtemptona – 1:0 (0:0).

Za sve je najzaslužniji Keleči Ihenačo, koji je Lisicama na taj način obezbedio prvo učešće u završnom meču najstarijeg takmičenja na svetu još od 1969. godine. Nigerijski ofanzivac je na asistenciju Džejmija Vardija prvi put bio izblokiran, ali je drugi put bio precizniji i došao je do svog petnaestog gola u svim takmičenjima ove sezone.

Sauthemptonu će sigurno ostati žao što Dialo nije u 64. minutu iskoristio svoju šansu pred golom i tako eventualno zakomplikovao život timu Brendana Rodžersa. Ruku na srce, Lester je imao daleko bolje šanse i u prvom poluvremenu, pošto je Džejmi Vardi promašio kolosalnu šansu u 34. minutu.

Na kraju, pobedu Lestera mogao je da potvrdi Medison u 77. minutu, ali je šutao preko prečke iz izgledne pozicije. Do kraja ipak nije bilo upitno ništa drugo, pa je zakazano finale Lester – Čelsi za 15. maj na Vembliju.

Video: Da li je lopta prešla celim obimom gol liniju?! Igrač Spartaka ni sam ne zna kako je ovo odbranio!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA