≫ 

Da li znate kome je dosuđeno najviše penala u Superligi ove sezone? Odgovor vas neće iznenaditi

Večiti dele prvo mesto s još jednom ekipom

  • 45
bibras natho Foto: MN Press

U dosadašnjem toku Superlige odigrano je 33 kola i svirano je čak 126 penala, a do kraja prvenstva ostalo je još pet kola. Prosečno u svakom kolu bude dosuđeno četiri penala, a na listi onih sa najviše dosuđenih u njihovu korist prednjače večiti rivali, Crvena zvezda i Partizan, ali takođe i Spartak iz Subotice sa dodeljenih 12 penala.

Proteklo kolo je donelo po još jedan penal za oba "večita rivala", Partizan je penalom u 88. minutu savladao upravo Spartak, dok je Zvezda dobila penal protiv Inđije pri rezultatu 1:0 u svoju korist.

Crvena zvezda je već godinama okarakterisana kao klub koji dobija najviše penala, što je i tačno ukoliko pogledamo prethodne sezone. Primera radi, u sezoni 2018-2019, svirano je 17 penala je svirano u korist Crvene zvezde.

Međutim, ove sezone su stvari malo drugačije i trenutno su večiti rivali izjednačeni po broju penala, kada se pogledaju sva takmičenja najviše penala imao je Partizan - 14 (dva u kvalifikacijama za LE), Zvezda ga prati sa 13 (jedan u Ligi Evrope), dok je za Spartak ostao na 12.

Spartak je ove sezone od 12 penala u šampionatu, iskoristio "samo" sedam. S druge strane, Zvezda je promašila dva penala, dok je Partizan samo jednom bio neprecizan, i to kada je penal izveo Filip Holender protiv Proletera u 15. kolu.

Bibras Natho je apsolutni rekorder po pitanju golova iz najstrože kazne, on je iskoristio svih 11 penala u prvenstvu koje je šutnuo, plus dva u Ligi Evrope koja su dosuđena protiv Sfintula i RFS-a. Još jedan penal izveo je Umar Sadik i bio je precizan.

Kod Zvezde su se izvođači menjali, Katai je dao četiri, Kanga dva, Ivanić dva (jedan primašio), Pavkov jedan, Ben jedan (jedan promašio).

Protiv ekipe Crvene zvezde su ove sezone dosuđena četiri jedanaesterca u šampionatu, od čega su realizovana tri, jedini neprecizan je bio fudbaler Napretka Marko Mrkić.

Sa druge strane Topčiderskog brda, protiv tima iz Humske sviran je penal manje, od čega je jedan penal dosuđen u prvom Večitom derbiju u ovoj sezoni kada je Katai bio siguran i na taj način doneo je bod crveno-belima.

U prvenstvu je najmanje penala svirano u korist ekipe Mačve, samo dva puta je sudija pokazao na belu tačku u korist kluba iz Šapca.

Od sudija je najviše na belu tačku pokazivao Novak Simović, koji je sudio 15 penala na 23 meča u Superligi, a dodao je jedan i u Kupu Srbije.

Video: Penal za Partizan samo 5 minuta posle Spartakovog izjednačenja: Ivančević srušio Štulića pred golom!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ostoja

    28. april 2021 | 12:36

    Kad' ne ide, uvek je penal za penaltizan

  • Žika Živac

    28. april 2021 | 15:34

    Mora i da se ispita ko daje golove u zaustavnom vremenu ili ti 95+. Odlučujući naravno. I da se ispitaju titule iz vremena Toleta i Mirka. Onda možemo o nekoj pravdi.🇭🇷🏁

  • Grobari

    28. april 2021 | 14:56

    POKUSAVATE DA IZJEDNACITE PARTIZAN SA ZVEZDOM, KOJA JE OSVOJILA PET LAZNIH TITULA, TO JE POTPUNO NEOBJASNJIVO I NEIZVODLJIVO!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA