Barsa sprema bogat ugovor za Mesija: Deset godina, pozicija izvršnog direktora po završetku karijere

Argentinac je u pregovorima sa čelnicima katalonskog kluba

  • 2
Lionel Mesi, FK Barselona Foto: AP/Tanjug

Još prošlog leta činilo se da je došao kraj puta za Lionela Mesija u Barseloni, ali kako koji dan prolazi, sve više deluje realna opcija da Argentinac ostane među Kataloncima sve do kraja svoje karijere. Povratkom Đoana Laporte na mesto predsednika, te šanse su značajno porasle.

Katalonska TV3 je prenela informaciju da su pregovori između slavnog fudbalera, odnosno njegovog oca i novog predsednika Barselone već uveliko u toku, a tiču se produžetka ugovora koji ističe na kraju tekuće takmičarske godine. Argentinski TyC javlja da je Barselona svom najboljem igraču spremila ugovor dug deset godina – dakle, želi da ga ima sve do samog kraja!

U njemu piše kako bi Mesi bio u obavezi da nastupa još dve sezone, posle čega bi imao opciju da u SAD obavlja ulogu klupskog ambasadora kroz rad u nekom od tamošnjih učesnika MLS-a. Samim tim, stekao bi iskustvo na mestu izvršnog direktora, što je pozicija koja bi ga sačekala pri povratku na Kamp Nou.

Ta ponuda zvuči izuzetno primamljivo, mada Mesi još ne planira da se povuče i ode u igračku penziju. Njegov uslov sa druge strane je da klub mora da dovede neko odlično pojačanje, kako bi Barsa bila konkurentna za trofej u Ligi šampiona.

A to je izuzetno potrebno Kataloncima, što se videlo u porazu od Granade. Tim Ronalda Kumana, koji je pride isključen sredinom drugog poluvremena, imao je šansu da skoči na prvo mesto i ponovo je prosuo mleko. Teško da bi se to desilo da ima nekoga da pripomogne kada ne ide.

Video: Zagrljaji i muški poljupci: Lalatović i Stanković posle meča koji je odlučio šampiona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rikajlo

    30. april 2021 | 15:35

    Kuda on da ide? Kada se kaze Mesi, misli se na Barselonu ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA