≫ 

Surovi Zenit dao šest golova Nikolićevoj Lokomotivi i uzeo titulu, Srbinu sad "visi" i Liga šampiona

Kakva demonstracija sile novog-starog prvaka

  • 20
Marko Nikolić Foto: Pavel Bednyakov / Sputnik

Fudbaleri Lokomotive su otišli za Sankt Peterburg da nastave pobednički niz (11 vezanih u 2021) u najvažnijoj utakmici sezone i priđu Zenitu na tri boda u šampionskoj trci, ali su umesto slave i trijumfa pobrojali sve zvezde od nokauta koji su doživeli od novog/starog prvaka - 1:6!

Kakav šamar za tim našeg trenera Marka Nikolića.

Tako je surovo ugušena nada Lokomotive o tituli, i ne samo to jer sada "visi" i plasman u Ligu šampiona za koju će biti paklena borba u preostala dva kola upravo između Lokomotive i moskovskog Sprtaka. Zenit je u Rusiji viša klasa, trenutno nedodirljiv, pobegao je Lokosima devet bodova i došao do novog pehara, trećeg uzastopnog.

Lokomotiva bi naredno kolo mogla da čeka i na trećem mestu, ukoliko Spartak savlada Arsenal iz Tule u ponedeljak. U tom slučaju imaće bod više od Lokomotive pred poslednjih 180 minuta fudbala u Rusiji.

Podsetimo, Lokomotivi predstoji i finale Kupa sa ekipom Krila Sovjetov 12. maja.

O meču u Sankt Peterbugu u ovom slučaju rezultat najbolje govori o odnosu mačke i miša na terenu pred skoro krcatim tribinama velelpnog stadiona Zenita. Već do poluvremena rezultat je bio 3:0 u režiji Artjoma Dzjube i igrača utakmice, trostrukog strelca Sardara Azmuna.

Iranac je u drugom poluvremenu kompletirao het-trik, Dzjuba je pogodio još jednom, a tačku na veliku pobedu stavio je Brazilac Malkom spektakularnim golom sa skoro trideset metara.

Malo pre toga, Lokomotiva je na prilično komičan način došla do utešnog gola, nakon amaterske greške defanzivca Zenita pred svojim golom, ali malo je to koga zabrinulo kod domaćih pri rezultatu 5:0.

Za Nikolića i njegove igrače povoljna okolnost do kraja šampionata je to što oba preostala meča, protiv Dinama i Urala, igraju kod kuće, a između ta dva meča je finale Kupa - i sve to u osam dana.

Može li se Lokomotiva podići posle ovog nokauta?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA