≫ 

Real, Barsa i Juve izdali zajedničko saopštenje vezano za Superligu i pretnje UEFA

Ne odustaju od takmičenja koje su osnovali

  • 6
Fudbal, FK Real Madrid FK Barselona

Foto: Tanjug/AP

Iako su iz UEFA jasno poručili da će na dve godine izbaciti sve timove koji zvanično ne izađu iz Superlige Evrope (ESL), čelnici Reala, Barselone i Juventusa ne odsustaju od takmičenja koje su osnovali.

To su jasno stavili do znanja u subotu ujutru kada su u razmaku od nekoliko minuta pustili u etar zvanično saopštenje vezano za dalje planove.

- Osnivači Superlige nastavljaju da pate i svakodnevno im se preti. Teraju nas da napustimo i ugasimo takmičenje, što je neprihvatljivo. Zakon je na strani Superlige i po njemu FIFA i UEFA ne mogu da reaguju i kažnjavaju klubove. Projekat Superlige imao je za cilj da pronađe rešenje za tešku situaciju koja je zadesila fudbal i sve klubove. Pokušali smo da nađemo rešenje, kako bi preživeli. Takođe, pronašli smo rešenje da se domaće lige igraju paralelno sa Superligom, a i pored svega toga FIFA i UEFA nisu pronašli, niti su pokušali da pronađu pravi način da o tome komuniciramo.

- Mi smo odmah naveli da će se Superliga igrati ako UEFA i FIFA to odobre. Sve smo obezbedili, ali FIFA i UEFA ni tada nisu želeli da prihvate Superligu. Ovo je bila prava prilika da navijačima širom sveta pokažemo da je fudbal i dalje najbolja zabava i da vratimo veru u ovaj sport. Želeli smo da promovišemo i proguramo i ženski fudbal ovom prilikom.

- Spremni smo da promenimo pristup Superligi. Vidimo da su naši prijatelji koji su sa nama osnovali Superligu sada morali da potpišu nekoliko sporazuma sa UEFA. Mi ćemo pokušati da nađemo pravo rešenje i nastavićemo da radimo na ovom projektu i pored pretnji koje nam šalje UEFA - između ostalog stoji u saopštenju.

>>> Na Nou Kampu se danas (16.15) igra meč koji će umnogome uticati na borbu za titulu u Španiji. Barselona čeka Atletiko Madrid, i ako ga pobedi, prestići će ga, dok remi najviše odgovara Realu. Kvota na keca je 1,93, iks je 3,50, a dvojka 4,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Barselona - Atletiko Madrid.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vitez Koja

    8. maj 2021 | 11:38

    "Pokušali smo da nađemo rešenje da preživimo", rekoše ubogi Real, Barca i Juve. Niste razmišljali o tome da malo smanjite razbacivanje para i pranje istih.Kupite igrača za 60 miliona, on vam sedi na klupi i sada ne vredi ni 10.Nijednom igraču nikada niste uvećali vrednost.Ako vam liga šampiona zabrani nastupe ostaćete i bez to zvezda što imate u timovima.Mesi ode u City, Ronaldo u PSŽ, a Real i ovako nema neke zvezde, pa nećete onda biti interesantni ni tim Amerikancima i Azijatima za čija tržišta i pravite tu ligu.

  • Putin R.S

    8. maj 2021 | 12:04

    Zabrana na 5 godina u evropskim takmicenjima od UEFA i FIFA kao i fudbalerima da se igra za reprezentaciju. Da savezi nisu korumpirani (sto je praksa u svim ligama sveta osim engleske) bili bi vam oduzeti bodovi i izbaceni u drugu-trecu ligu, pa bi ste se onda slikali. Interes vam je da samo vi zaradjujete i igrate fudbal, dok za vas ostatak klubova u evropi nema prava da igra i da zaradjuje. Samo Barsa i Real su oko milijardu evra u crvenom, a UEFA uvek kaznjava sirotinju novcano, izbacivanjem, oduzimanjem bodova, zabranom publike, kaznom sbog najmanjih sitnica, a ovima se jos uvek gleda kroz prste da se ne bi naljutili.

  • mlad kajmak

    8. maj 2021 | 11:12

    Uefa mafia!!! Podrska super ligi!!! Probni balon je pusten, vidimo reakcije a za par godina krece najbolje fudbalsko takmicenje bez malih i nebitnih klubova koje niko ne zeli da gleda! Zivela esl!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA