≫ 

Lazović žestoko po Panteliću: "Sprovodiš genocid, budi hrabar i izvuci iz fioke UEFA prijave"

Prvi čovek Javora i predsednik udruženja superligaša i prvoligaša izneo ozbiljne optužbe na račun predsednika FSS

  • 25
Marko Pantelić, Dragomir Lazović, Foto: Marko Jovanović, MN Press

Superligaška bura ne jenjava, sezona je završena ali neki od aktera čiji je radijus delovanja van terena, ne miruju. Očigledan front sad je otvoren na relaciji predsednik Javora i prvi čovek Superlige Dragomir Lazović - FSS, odnosno Marko Pantelić, koji je, podsetimo, smenio Predsednika zajednice klubova Superlige i Prve lige, jer je ovaj zatražio da se razmotri proširenje lge na 18 klubova.

Lazović je istog dana kada je saznao da je smenjen sa funkcije u Izvršnom odboru FSS poslao pismo upućeno na Marka Pantelića u kome je izneo ozbiljne optužbe na njegov račun.

- Po osnovu člana 46 Statuta FSS član IO ima pravo predloga za uključenje tačaka u dnevni red… Moj predlog je bio razlog za smenu, uz kršenje svih zakona i principa. Dopuna se odnosila na dve tačke: regularnost takmičenja Super lige u sezoni 2020/2021. i format takmičenja za narednu. Nemaš ti Panteliću problem sa Lazovićem, već sa sobom. Tvoja odluka prema čoveku koji klub vodi bez mrlje 23 godine je čin moguć samo ljudima koji nemaju poštovanje. Takva mi odluka čak i te kako prija, mada je zakonski nelegitimna, što će se i dokazati - poručio je predsednik Javor Matisa u pismu dostavljenom Sportklubu.

Podsetio je Lazović na ranije sezone:

- U fudbal dajem i od njega ne uzimam. Dva puta su mi oteli osvajanje Kupa. Pre tri godine sam na brutalan način ispao iz Superlige. Ali ova poslednja sezona, tj. prolećni deo, u kom si ti presednik, je genocid. Uništenje! Uništeno je baš sve! Zato Panteliću ne očekuj po cenu bilo čega da ću prihvatiti da plac uništenih mladih sportista, uništenog kluba, uništene istorije kluba, sve zbog nameštenih utakmica, gurnem ispod tepiha. To rade mali i nemoralni ljudi, ili klimoglavci, zbog sitnih interesa!

U svakoj izjavi, u svakoj Lazovićevoj reči i rečenici, može se osetiti gnev prema jednom čoveku.

- I nemaš potrebe da zoveš članove IO i lobiraš da se ne priča o regularnosti! Nikada se ništa nije sakrilo! Nemoj praviti sreću na tuđoj muci. To je prokleto! Pokaži hrabrost i izvuci iz fioke(sakrivene) prijave UEFA, pa donesi odluke, kao u Prvoj ligi Srbije. To što udaraš po već uništenima, to se zove nemoć! E te "nemoćne" i nepravedno uništene braniću ja i pošteni deo fudbalske Srbije! Moje učešće u fudbalu, bez ključnih odluka o spasenju uništenog kluba je upitno… Ali ono što nikada biti neće jeste poštenje - zaključio je Dragomir Lazović.

Video: Marko Pantelić stigao na Marakanu da gleda kuma Dekija i Zvezdu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zasto...

    22. maj 2021 | 16:18

    Zasto si cutao sve do sada? Oglasio si se tek kada si smenjen... Da si ovo rekao pre mesec dana, druga prica... Ovako... Tipicno za uvredjene...

  • Www

    22. maj 2021 | 16:17

    SVI STE ISTI...

  • Džek

    22. maj 2021 | 16:16

    Sve je to zakuvao poglavica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA