≫ 

Terzić mu rekao "znam da si partizanovac", Savo ga gađao flašom: Sve o čoveku koji sudi finale Kupa

Jovanoviću i njegovim pomoćnicima je ovo drugi večiti derbi

  • 20
Srđan Jovanović Foto: MN Press

Iako je bio u užem izboru da sudi finale Kupa u utorak, jer je trenutno naš najbolje rangirani sudija, delegiranje Srđana Jovanovića za večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana pomalo je iznenađujuće.

Najviše zbog toga što Jovanović nije po ukusu ni crveno ni crno-belih koji u poslednje dve godine nisu štedeli saopštenja na račin pomenutog internacionalca.

Do ove sezone koja je već na izmaku, Jovanović je uživao veliko poverenje UEFA i često je bio delegiran za mečeve Lige šampiona i Lige Evrope, kao i onih reprezentativnih.

Važio je za naslednika Milorada Mažića, ali je u međuvremenu sve manje dobijao šansu u Evropi - dok je u Srbiji došao u situaciju da se zbog njega pišu saopšenja.

Jovanović je najpre bio na udari Crvene zvezde, tačnije generalnog direktora Zvezdana Terzića koji "nije mogao da mu oprosti" što je u 161. večitom derbiju poništio čist gol crveno-belih pri rezultatu 0:0. Zvezda je taj meč kasnije izgubila 2:0.

- Pravili su pritisak čitave nedelje kroz medije, pa na sudiju Jovanovića, iako smo išli na sastanak sa FSS. Jovanoviću sam rekao, ne sviđa mi se što sudiš, znam da si proglašen kao partizanovac, ali verujem da želiš u Evropi da napreduješ i da nećeš to zloupotrebiti. Ali on je zloupotrebio, i poništen nam je čist gol - rekao je Terzić tada.

Nedugo zatim, Sudijska komisija je potvrdila da je Jovanović napravio grešku zbog koje do sada nije ni sudio derbi.

Na udaru Partizana Jovanović se našao početkom ove sezone, posle meča Vojvodina - Partizan. Novosađani ssu tada dobili rezultatom 3:2, golovima u nadoknadi vremena, a tadašnji trener crno-belih Savo Milošević je glašicom gađao Jovanovića.

Milošević je posle tog meča otišao iz Humske, a Partizan se potom oglasio saopštenjem.

- Nakon brutalne krađe u Novom Sadu, kompletnog inženjeringa sudijske organizacije u sadejstvu sa čelnicima FSS-a, FK Partizan je zakazao sednicu Odbora za hitna pitanja - poručili su iz kluba tada.

Jovanović je u međuvremenu bio na udaru Grka, gde je sudio meč tamošnje lige, kao i Fejenorda zbog spornih odluka na meču sa Volsfsbergerom.

Srpski sudija je u februaru 2020. godine delio pravdu na meču AEL - PAOK, nakon čega ga je javno napao predsednik tima iz Larise koja je poražena od PAOK-a na svom terenu sa 2:1, a domaćini za to isključivo krive Jovanovića koji im nije dosudio penal posle igranja rukom jednog igrača iz Soluna, iako je i VAR to navodno pokazao.

srđan jovanović Foto: MN Press

- Srpski pljačkaš nam je stao na put. Džeparoš. Srećan mu odmor na Halkidikiju na leto. Danas smo posle mnogo godina imali priliku da vidimo stranog sudiju u Larisi. Pojma nismo imali zašto su ga doveli. Sada znamo. Da nas opljačka. Umesto deset faulova za nas, svih deset je dosudio za PAOK. Ljudi, da li ste ozbiljni? Doveli ste čoveka iz drugog najprljavijeg prvenstva u Evropi posle Kipra da nam sudi. Čestitke čelnicima saveza - rekao je prvi čovek AEL-a tada.

U oktobru 2020. godine Jovanović je svirao tri penala za Austrijance protiv Fejenorda u sklopu Lige Evrope, a iz holandskog tima su tada poručili.

- Taj čovek je drama, dva od tri penala su sigurno bili neopravdani. Ali nema razloga da upiremo prst u sudiju, trebalo je da budemo pametniji. Ako već nisi u igri, pritom ti sviraju ovakve penale, onda nemaš nikakve šanse - rekao je Dik Advokat, tadašnji trener Fejenorda, dok su navijači tražili od UEFA da se meč istraži.

Finale kupa, Zvezda Partizan, medjusobni skor, statistika Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MN Press

Jovanović je prethodno bio i na udaru Engleza zbog poništenog gola Hariju Kejnu protiv Islanda u nadoknadi vremena, dok je opravdano poništio gol Realu u 93. minutu za 3:3 protiv Šahtjora.

Ove sezone Jovanović je sudio 24 meča u Superligi Srbije, dao je 99 žutih i tri crvena kartona, a svirao je 13 penala. U Kupu Srbije je sudio tri meča, poslednji u polufinalu između Vojvodine i Partizana (0:1).

>>> Budućnost je uspela da smanji na 2:1 u finalnoj seriji ABA lige, a večeras (20.30) u Podgorici pokušaće da izjednači i izbori majstoricu u Beogradu. Kvota na keca u Morači je 1,60, a na dvojku na Zvezdu 2,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Budućnost - Zvezda.

Video: Igrač Javora razbio sudiji nos: Krv liptala niz lice arbitra Lazara Lukića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobari

    24. maj 2021 | 10:20

    PARTIZANU, ZA RAZLIKU OD ZVEZDE, NIJE POTREBNA POMOC SUDIJA!!!

  • Humska

    24. maj 2021 | 09:44

    Nije ovde bitan Partizan i dali mu odgovara.. Ovde je poenta sto neodgovara c zvezdi, kao sto je i mazic nije odgovarao.. Treba da sudi okoreli ciganin SIMOVIC zemljak Terzica, tada bi odgovarao.. A koliki je Jovanovic grobar pokazao je u Novom Sadu

  • Gile

    24. maj 2021 | 11:07

    Mene interesuje dali ce i sutra nadlezni dozvoliti klubu dezavnog projekta da krse mere zavrane navijaca po ko zna koji put do sada i da na taj nacin ugrozavaju zdravlje o zivote gradjane? Pre pocetka utakmice licno cu zvati sve nadlezne sluzbe i ukazati im na to, da posle ponovo ne bude kao oni nisu znali i da kao fol mizernim cifrima kaznjavaju taj klub, a da nikakve druge mere prema klubu ne preduzimaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA