≫ 

Novi penal šou na pripremama Zvezde: Sudija svirao tri komada za šest minuta, Kanga rešio utakmicu

Crveno-beli bolji od solunskog Arisa u zanimljivoj proveri - 2:1 (0:0)

  • 27
crvena zvezda fk Foto: Twitter/crvenazvezdafk

Fudbaleri Crvene zvezde trijumfovali su i u drugoj proveri na letnjim pripremama u Austriji. Puleni Dejana Stankovića savladali su Aris iz Soluna sa 2:1 (0:0), u zanimljivom meču, čiji je finiš obeležio anonimni glavni arbitar i njegov penal šou.

Gospodin u žutoj opremi, koji je čak za pojasom imao i sprej za crtanje linija, uspeo je da postane "zvezda" ovog duela nakon što je u poslednjih 20 minuta "opustio ruku" i dosudio čak tri jedanaesterca u samo šest minuta, po formuli - dva za Aris, jedan za Zvezdu.

Faktički, svaki kontakt u šesnaestercu oba tima značio je i najstrožu kaznu, a u tom haosu se bolje snašao srpski šampion, koji je zahvaljujući preciznosti Gelora Kange sa bele tačke u 81. minutu stigao do trijumfa.

Tim Dejana Stankovića je bio dominantan i opasniji u prvom poluvremenu, ali ipak nisu uspevali da pronađu put do gola. Najbolju priliku za crveno-bele u prvih 45 minuta imao je mladi Nikola Krstović posle izuzetnog dodavanja Kataija, ali je crnogorski napadač, želeći da proturi loptu kroz noge rivalskom golmanu, bio neprecizan.

Prvih 25 minuta potpuno je pripalo srpskom šampionu, da bi potom tempo za nijansu opao. Kada je reč o Arisu, najbolju šansu imao je bivši prvotimac Crvene zvezde Mateo Garsija koji je oprobao udarac sa distance, ali neprecizno.

Bolju igru u nastavku Zvezda je krunisala u 59. minutu. Ben je izveo slobodan udarac i pogodio u glavu Srđana Babića koji je doneo prednost crveno-belima.

Samo šest minuta kasnije Dejan Stanković je promenio desetoricu fudbalera, ostavio samo golmana Popovića, što je izazvalo pad u igri crveno-belih.

Aris je u 75. minutu dobio prvi penal, posle nesmotrenog prekršaja Degeneka, ali se Mateo Garsija obrukao i prebacio čitav gol koji je čuvao Zoran Popović.

Ipak, samo četiri minuta kasnije, novi penal su dobili igrači iz Soluna, i to nakon što je Seku Sanogo nabio šaku u lice igraču Arisa, a sudija bez oklevanja pokazao na 11 metara. Ovoga puta precizan je bio Fakundo Bertoljo koji je u 79. minutu poravnao na 1:1.

Ali ni to nije bio kraj, samo što se krenulo sa centra, Aksel Bakajoko koji je igrao desnog beka na ovom meču, sjajno je prošao i izborio novu najstrožu kaznu. Siguran izvođač bio je Gelor Kanga koji je tako postavio konačnih 2:1.

Narednu proveru na pripremama u Austriji fudbaleri Zvezde imaju sa rumunskim Arđešom 5. jula.

Video: Romantični gest Dejana Stankovića u programu uživo: Usred davanja izjave se obratio supruzi Ani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    1. jul 2021 | 18:29

    Nikolic, Krstovic, Petrovic su najgori. Samo vi forsirajte ideju kako nam deca treba da igraju.

  • Rdk

    1. jul 2021 | 19:35

    Erakovic teska kiksara stankovicu teraj to iz zvezde

  • Zeka

    1. jul 2021 | 19:43

    Ja razumem da su pripreme, ali Eraković stvarno ne zaslužuje Zvezdin dres. Mnogo grešaka pravi, svaki njegov dodir sa loptom komedija. Dečko uopšte nema dobar pregled igre, izgubljen I u vremenu i u prostoru. Takvih mladih igrača je puna druga liga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA