≫ 

Zidanov dres prodat na aukciji za ogroman novac

Radi se o dresu sa finala Mundijala 1998. u kojem je Zidan dao dva gola Brazilcima

  • 0
zinedin zidan

foto: Tanjug/Ap

Jedan od dresova napravljenih za francuskog fudbalera Zinedina Zidana predviđenih za finale Svetskog fudbalskog prvenstva 1998. prodat je za više od 100.000 dolara u Los Anđelesu, objavila je aukcijska kuća "Džulijens".

Aukcija je održana proteklog vikenda na Beverli Hilsu putem interneta, a Zidanov dres je prodat za 108.800 dolara, prenosi francuski Mond.

Autentičnost Zidanovog dresa potvrdili su Fifa i Adidas, međutim aukcijska kuća nije znala da li je tadašnji kapiten francuskog tima, koji je u finalu pobedio Brazil sa 3:0, nosio baš taj dres, posebno u prvom poluvremenu kada je dao dva odlučujuća gola.

U oktobru 2018. godine pariska aukcijska kuća Coto-Begari je nekoliko dana pre aukcije morala da povuče dres za koji su tvrdili da je Zidan nosio na utakmici finala jer su postojale sumnje u autentičnost.

Na Svetskom prvenstvu 1998. godine u Francuskoj Francuzi su predvođeni Zidanom, koji je tada bio kapiten, osvojili prvo mesto.

Video: Lebronov dres dok još nije bio u NBA košta 400.000 dolara: U pitanju je onaj sa čuvene naslovnice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA