≫ 

Šou trenera Kluža na konferenciji posle Zvezde: Je l' trebalo da uzmem pištolj i upucam nekog?

- Obična ekipa je profitirala na našim greškama, izvinjavam se mom narodu i državi - kaže Marijus Šumudika

  • 8
Marijus Šumudica, kluž Foto: Telegraf.rs

Kluž je doživeo jedan od najtežih poraza u Evropi u poslednjih nekoliko godina, a trener Marijus Šumudika krivicu svaljuje na igrače koji su častili crveno-bele golovima za trijumf od 4:0.

Nije mu bilo potrebno postavljati pitanja, uvek raspoloženi trener Kluža je sam izrekao sve što mu je na duši i napravio poriličan šou u medija centru Zvezdinog stadiona:

- Moramo da priznamo da je sraman rezultat. Sve je ostvareno zbog neverovatnih individualnih grešaka. Ne bih želeo da se zadržavam na tome i žalim, u fudbalu stalno učite, ali ne bih želeo da moj tim natavi s ovakvim ponašanjem. Susreli smo se sa ekipom koja je delovala odmornije, jedan na jedan su dobili sve duele, videli ste i sami da su u prvom poluvremenu dva puta stigli do šesnaesterca i oba puta nam dali golove.

- U drugom poluvremenu smo im poklonili još dva gola. Prvi kiks Sigurjonsona, potom i iz kornera. To treba vežbati i ukoliko je to greška trenera, ja je priznajem. Taman kada smo se pomalo sređivali dobijali smo gol. 

- Ja sam ih upozoravao na Pavkova, preko koga ide većina napada i na koga idu lopte koje on sprovodi. Kod drugog gola lopta je ostavljena, niko se ne podmeće da je preseče. U petom minutu počinjemo sa 0:1 jer gubimo čistu loptu iako sam im rekao da je važno da izdržimo prvih četvrt sata.

- Golove koje smo primili u drugom poluvremenu ne primaju se ni u trećoj ligi. Imam snage da priznam grešku, ali mislim da bi ovde trebalo da sedi 6-7 igrača i da vam oni objasne šta se desilo. Trebalo bi da ih je stid u odnosu na ono što su pokazali. Imali smo puno problema sa povredama i najveći broj utakmica u Evropi.

Katai, Zvezda - Kluž Foto: MN press

- Sreli smo normalnu, običnu ekipu, koja je profitrala od naših grešaka. Čim smo častili domaćina nema šta tu da se radi. Šta da radim? Da uzmem pištolj da upucam nekog ako izgubi igrača? Tri gola smo primili iz kontri. U plejstejšnu bih mogao nešto da uradim, ovde nemam šta...

- Ivanić iz kornera daje gol bez skoka, niko ga nije pokrio. Šta da radim? Da ja uđem da skačem sa Ivanićem?

- Za ono za šta sam ja kriv spreman sam da prihvatim odgovornost, ali ima banalnih situacija. Ovo večeras je bilo kao kad lopovu otvoriš vrata i kažeš: "Evo ti roleks nosi ga". Ne mogu više da gutam to, iz dva centaršuta dobijemo dva gola.

Marius Sumudica Flaviu Buboi/NurPhoto/Shutterstock Editorial/Profimedia

- Ne mogu sve primedbe da padaju na moj račun, a to se odnosi i na vas (rumunske novinare) da budete korektni da vidite šta se dešava. Niko se nije potrudio koliko treba, a odgovornost je na meni. Ovde sam previše dobar, nisam slao na vešala igrače. Posle meča sam neke igrače morao da vodim u toalet jer su bili uzbuđeni. Trojica su išla pod tuš, rekli su mi da sam previše dobar. Kakvu novu stranicu da okrećem posle 4:0?

- Iako je razlika u vrednosti u korist Crvene zvezde, naši igrači su ipak davali poklone. Čestitam na pobedi, imaju sjajnu publiku, želim im puno sreće ubuduće.

- Izvinjavam se mom narodu i mojoj državi na ovome što se desilo. Ali ja bih želeo da dođem na vaša mesta i da čujem od vas kakvo je mišljenje o ovoj utakmici. Da li je Šumudika kriv za ovo što se desilo večeras?

- Imamo male šanse u revanšu, minimalne. Ali naš glavni zadatak je da operemo sramotu koju smo doživeli ovde - poručio je Marijus Šumudika.

Video: Borjan sprečio da Kanga napravi novu glupost

Marijus

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Semajlirane_pufne

    18. avgust 2021 | 07:25

    Zvazda "obična" ekipa?! Šta ovaj bunca?

  • SrbskiBek

    18. avgust 2021 | 01:09

    Glodarijo..ako budete imali srece sa santa klarom...i sretnete se sa ovim rumunima..drknuce vas iz inata zvezdi )))))

  • Zoran

    18. avgust 2021 | 09:06

    Звезда обична екипа а шта сте ви

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA