≫ 

Zmajevi osvojili Gornji Milanovac: Dvopotezna kontra i solo bravura Vujnovića "probušili lonac"

Ekipa sa krova uzela tri boda na teškom gostovanju

  • 0
nikola vujnović Foto: Arenasport

Fudbaleri Voždovca vraćaju se kući pevajući, pošto su u meču 6. kola Superlige pobedili Metalac u Gornjem Milanovcu rezultatom 1:0 (0:0).

Strelac jedinog gola na utakmici bio je Nikola Vujnović u 62. minutu posle dvopotezne kontre u kojoj je na sjajan način, solo bravurom, matirao domaći tim i golmana Strahinju Savića.

Bila je ovo treća ovosezonska pobeda Voždovčana koji polako hvataju zalet i priključak sa ekpama iz gornjeg dela tabele.

Vujnović je u prvom poluvremenu umalo završio meč pre vremena, jer je na njega grubo startovao Kenijac Ričard Odada, bilo je tu elemenata i za isključujući karton, no sudija je posle VAR provere ipak procenio da je start samo za blažu javnu opomenu.

Imali su sreće igrači domaćeg tima u toj situaciji što su ostali u brojčanom egalu sa "Zmajevima", kao i što su gosti imali sreće u dve-tri situacije kada su fudbaleri Metalca mogli da povedu. Malo zahvaljujući golmanu Prekoviću, malo i zbog nesnađenosti pred golom rivala, mreža gostiju je ostala netaknuta.

Nastavak je već doneo ujednačeniju partiju, Metalac jeste imao inicijativu, ali je upravo zbog prevelike želje da postigne gol, bio surovo kažnjen. Iz napada Metalca izrodila se već pomenuta kontra Voždovca, duga lopta iz "dubine" poslata je za Vujinovića, koji je sjajno prevario direktnog čuvara Stojića, a onda gađao pored neodlučnog Mlađovića, neodbranjivo, u desni ugao, tik uz stativu.

Igrače Metalca kao da je ovaj gol sasekao, nisu do kraja bilo odlučni da lome goste, koji su uspeli da se održe i da slave veliku pobedu.

U prvoj utakmici 6. kola, ranije danas, Radnik je kao gost savladao lučansku Mladost rezultatom 2:0.

Superliga Srbije, 6. kolo

Petak

Mladost - Radnik 0:2

Metalac - Voždovac 0:1

Subota

Radnički Kragujevac - Čukarički 17:00

Crvena zvezda - TSC Bačka Topola 19:00

Nedelja

Vojvodina - Novi Pazar 16.30

Spartak - Napredak 18.00

Kolubara - Partizan 21.00

Ponedeljak

Radnički Niš - Proleter 17:30

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA