Još jedan zvučni transfer sa Maksimira, Dinamo rutinski zarađuje silne milione

Kristijan Jakić nastavlja karijeru u Bundesligi

  • 0
FK Dinamo - FK Totenhem Foto: Tanjug/AP

Zagrebački Dinamo je realizovao još jedan važan transfer, još jedan od kog će solidno napuniti klupsku kasu. Hrvatski mediji prenose, ali i nemački, da je novi igrač Ajntrahta postao Kristijan Jakić, koji je u ponedjeljak oko podneva sleteo u Frankfurt.

Ajntraht je već duže vremena "ciljao" Jakića, a sad već bivši Dinamov vezni igrač je iskazao veliku želju da karijeru nastaviti baš u Bundesligi, gde je video svoju veliku priliku.

Ima 24 godine, nije hrvatski reprezentativac, nije igrao niti za U-21 selekciju, tek je odradio jednu utakmicu za U-20 selekciju, te njih šest za selekciju U-19. Ipak, pokazao se u Dinamu, te su mu igre u hrvatskom prvaku i donele ovaj vredan transfer.

Zbog nekih tehničkih detalja finansijskog fer-pleja Jakić je u Ajntraht formalno otišao na jednogodišnju pozajmicu, ali uz obvezan otkup nakon isteka pozajmice.

Kad se saberu ta tri elementa, pozajmica, obvezni otkup ugovora, te bonusi za broj utakmica, koje bi u tih godinu dana u Ajntrahtu trebalo da odigra Jakić, Dinamo bi u narednih godinu dana trebao da inkasira sedam miliona evra. U ugovoru je i klauzula po kojoj "Modri" imaju pravo i na 30 posto od buduće eventualne prodaje Jakića.

Nakon isteka formalne pozajmice, Jakić bi sa nemačkim klubom trebalo da potpiše ugovor do 2026. godine, uz platu koja bi iznosila oko 800.000 evra godišnje.

Podsetimo da je Dinamo ovog leta prodao i rezervnog napadača Marija Gavranovića u Tursku za 2.3 miliona evra.

Prethodne sezone "Modri" su prihodovali velikih 16 miliona na prodaji mladog defanzivca Joška Gvardiola Red Bul Salcburgu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA