≫ 

Ludnica u Varšavi: Šimanski u nadoknadi doveo Poljake do ekstaze i poništio gol Kejna sa 30 metara

Belgijanci i bez pola tima slavili protiv Belorusije, Grci "iznenadili" protiv Šveđana, Italijani "petardirali" Litvance

  • 0
Fudbalska reprezentacija Poljske Foto: Tanjug / AP

Fudbalska reprezentacija Engleske nije znala šta znači kiks u ovim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Do večeras. Četa Gereta Sautgejta ipak nije uspela da "pokori" Varšavu, mada je imala prednost u svojim rukama do nadoknade vremena. Hari Kejn se isticao kao junak posle golčine sa 30 metara, ali je Šimanski ipak poneo ulogu heroja za domaći tim - 1:1 (0:0).

Ostavili su Poljaci i previše prostora napadaču Totenhema, ovaj je šutirao "punom" po zemlji, lopta je odskočila tik ispred golmana domaćeg sastava i Ščensni nije mogao bolje da reaguje u 72. minutu ove utakmice. Delovalo je da će to napraviti razliku, ali...

Igrao se prvi minut nadoknade kada je Robert Levandovski fantastično centrirao sa leve strane terena. U centru šesnaesterca našao se Damijan Šviderski, koji je skočio gotovo "u nebesa" i glavom zatresao mrežu rivala. Niko nije ostao na svom sedištu na stadionu "PGE Narodovi" u Varšavi! Poljska je osvojila veliki, veliki bod.

Italijani su uspeli da se "iskupe" za svojevrsnu bruku pred svojom publikom od pre samo nekoliko dana kada su igrali nerešeno protiv Bugarske. Ovoga puta su ipak bili daleko koncentrisaniji, pa nisu dozvolili Litvancima ni da pomisle na sličan podvig. Već do poluvremena su ih dotukli, a u drugom su skinuli nogu sa papučice za gas - 5:0 (4:0).

Redom su pogađali Mojze Ken u 11. minutu, Utkus u 14. minutu je dodao autogol, a Raspadori je deset minuta kasnije povisio na 3:0. Igrač Evertona na pozajmici u Juventusu je potom dao još jedan gol, ali nije mogao do het-trika, pošto je konačan rezultat postavio Di Lorenco u 54. minutu utakmice.

Belgijanci protiv Belorusa nisu mogli da računaju na dobar deo tima, ali su i pored toga nastavili sa pobedama u ovim kvalifikacijama. Nova ih je približila odlasku na Mundijal, pošto sada sa utakmicom više imaju devet bodova viška u odnosu na Čehe na drugom mestu na četiri kola pred kraj - 0:1 (0:0).

Presudan je bio gol Praeta iz 33. minuta na asistenciju Salemakersa. Prethodno je zbog ofsajda dva minuta ranije nakon asistencije VAR-a poništen pogodak Mičija Batšuaija. Dominirali su Belgijanci i tokom ostatka meča, mogli su da daju i još koji gol na Centralnom stadionu u Kazanju na kojem Belorusi igraju kao zamenskom terenu.

Rutinske pobede ostvarili su Albanci protiv San Marina (5:0) i Nemci koji su slavili protiv Islanđana u gostima (0:4). Grčka je napravila manje iznenađenje protiv Švedske (2:1), Mađari su savladali Andoru istim rezultatom, dok su Severna Makedonija i Rumunija, Severna Irska i Švajcarska, te Vels i Estonija odigrali bez golova.

Video: Piksi: Sportska nesreća, možemo da budemo ponosni na fudbal koji igramo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA