≫ 

Šta je sve Zvezda zaradila za sebe i naš fudbal pobedom u Bugarskoj: Srbija će imati 2 učesnika u LŠ

Sada već i gotovo izvesno možemo da kažemo da će naša zemlja završiti među 15 najboljih reprezentacija na kraju sezone

  • 24
FK Crvena zvezda, FK Ludogorec Foto: Crvenazvezdafk.com

Fudbaleri Crvene zvezde uspeli su i desetkovani da dobiju veliku bitku u Bugarskoj protiv Ludogoreca gde su slavili sa 1:0 fenomenalnim golom Kange. Zvezda je na ovom meču morala da igra bez četiri nosilaca - Kataija, Borjana, Dragovića i Degeneka, pa je utoliko pobeda još vrednija.

Osvojili su puleni Dejana Stankovića velika tri boda koja joj otvaraju vrata evropskog proleća, pošto sada imaju šest bodova i lideri su grupe F. Na drugom mestu je sada Braga koja je pobedila Mitjiland sa 3:1, a na poslednjem mestu su Ludogorec i Mitjiland sa po bodom.

Osim tri boda Zvezda je ostvarila i druge velike benefite u vidu zarađenog novca i UEFA koeficijenta, ali i nacionalnog koeficijenta, koji je popravio i Partizan pobedom protiv Flore.

Klupska kasa će zbog pobede u Razgradu biti bogatija za 600.000 evra koliko donosi pobeda u grupnoj fazi Lige Evrope.

Zvezda je ovom pobedom takođe "otključala" UEFA bodove, pošto svaki učesnik grupne faze Lige Evrope prvo mora da odbrani 3.000 bodova. Ovom pobedom ih je Zvezda odbranila, a dobila je 1.000 novih, pa je čeka skok na UEFA rang listi, gde će imati sada 35.000 bodova.

Takođe, veoma bitno je da je ova pobeda Zvezde donela srpskom fudbalu 500 novih bodova za nacionalni koeficijent, pa će uz bodove koje je prethodno osvojio Partizan protiv Flore, na novoj listi Srbija imati 28.875 bodova, čime će učvrstiti 12. poziciju, pa je sada gotovo i matematički osigurano da će Srbija godinu završiti među 15 najboljih zemalja, što donosi dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Sada je sve bliže i 11. mesto, koje donosi direktno mesto u Ligi šampiona, na kojem je sada Ukrajina, koja Srbiji sada beži 1.725 bodova, što faktički može da se stigne već za dva kola ukoliko Zvezda i Partizan nastave sa ovakvim rezultatima.

Video: Zvezda ima podršku u Razgradu: Delije u jednom trenutku nadglasale domaće navijače

Video: Ben nije kaznio kiks igrača Ludogoreca: Loš prijem lopte kad je imao 1 na 1 s golmanom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • supergnu

    30. septembar 2021 | 23:25

    Mi uzeli 3 boda a grobarima uvaljali mesto u LS. Sta ti je zivot brate...😂😂😂❤️⚪️❤️⚪️❤️

  • Zvezdas

    30. septembar 2021 | 23:18

    Bravo i jedni i drugi. Sad nije ni bitno ko je prvak jer igraju kvalifikacije za LS

  • Nešo

    30. septembar 2021 | 23:20

    Razgradili smo ih .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA