Terzić zavidi Dinamu i Hrvatskoj: "Oni su 2. na svetu, a mi slavimo odlazak na SP kao veliki uspeh?"

Generalni direktor Zvezde priznaje i da mu smeta što Dinamo prodaje igrače za 15 miliona evra, dok crveno-beli uspevaju da zarade tek tri puta manje

  • 25
Zvezdan Terzić Printskrin: Youtube/Pancevo RTV

Generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, dao je opširan intervju za TV Pančevo, u kojem je u razgovoru koji je trajao više od sat vremena imao neke žestoke udare, na Partizan, selektora Dragana Stojkovića Piksija, ali i na Fudbalski savez Srbije.

FSS je kritikovao i zbog bonus pravila, a takođe je istakao i da stvari nisu dugoročno dobro postavljene, a kao primer je naveo Hrvatsku, koja ne postavlja pitanje da li će se reprezentacija plasirati na veliko takmičenje, već su njima ciljevi da igraju završnicu, da budu u polufinalu ili finalu.

- Nisam zadovoljan srpskim fudbalom, mi pričamo da će plasman u Katar biti veliki uspeh. Generalno mi se to ne sviđa, bez obzira na to ko sada vodi Savez. Mi slavimo odlazak na Svetsko prvenstvo, a Hrvati slave što su vicešampioni sveta? Oni nikada nisu propustili veliko takmičenje. Hrvatska koja je manja od nas. Standardi i ciljevi nisu dobri. Ne možemo mi da slavimo odlazak na Svetsko prvenstvo, a Hrvatima je to normalno. Njima je normalno da igraju polufinale i finale. Moramo da razmislimo, neke stvari dugoročno ne funkcionišu dobro u srpskom fudbalu. Da li je to infrastruktura, treneri...

"Nisam zadovoljan što Dinamo Zagreb prodaje igrače za 15 miliona, a Zvezda za pet"

Zvezdan Terzic, Dinamo Zagreb Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MN Press

- Meni iz ugla Crvene zvezde smeta što Dinamo proda igrače za 15 miliona, a Zvezda za pet. Imamo opravdanje jer su oni Evropska unija i njihovi igrači nisu stranci, a naši jesu, a nisu toliko bolji od njihovih. Ali oni su vicešampioni sveta, a mi ne možemo da odemo na Svetsko prvenstvo.

- Mora neko strateški da se pozabavi time da igramo na velikim takmičenjima i da naši igrači igraju u velikim klubovima. Naših igrača nema. To su neke stvari koje mi se ne sviđaju, ne mogu Zvezda i Partizan da pobeđuju sa po 5:0. Nemoj da se srpski klubovi kriju iza Crvene zvezde. UEFA nagrađuje te lige zbog uspeha klubova koji igraju LŠ i LE - 10 miliona evra je UEFA distribuirala klubovima kao nagradu zbog uspeha Crvene zvezde. Svi klubovi Superlige mogu da dobiju deo tog novca. Zvezda je motor srpskog fudbala, a to se relativizuje i stavljaju se u isti koš Crvena zvezda i Partizan - istakao je Zvezdan Terzić.

Video: Vi Srbi, vi ste ludaci, unikatni: Administrator Instagram stranice 433 za Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mima

    6. oktobar 2021 | 18:53

    Da je ovo pravna drzava Terzicuu , ti Vazura Vucelic i ostalo drustvo bi odavno sedelo u zatvoru a ne u foteljama . Dok se vi i vama slicni pitate za sport tu sporta nema.

  • Johan

    6. oktobar 2021 | 17:54

    Ovog u zatvor!

  • Dejan

    6. oktobar 2021 | 17:08

    Sta tebe ima da interesuje reprezentacija covjece??? Bolje gledaj da razgulis iz Zvezde, dok nas nisi finansijski jos vise ukopao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA