≫ 

Prozivanje, pretnje preko ograde i upad policije na tribinu: Navijačke tenzije na meču Zemun - OFK

Rivalstvo je živo između Taurunum Bojsa i Plave unije, iako se nisu susreli četiri i po godine

  • 11

Mnogi navijači Zemuna i OFK Beograda dugo su čekali novi susret između ovih klubova, koji je prvi nakon četiri i po godine. U prošlosti je između navijača ova dva beogradska kluba stvoreno veliko rivalstvo, a jedan od poslednjih susreta završen je žestokom tučom i upadom navijača na tribine stadiona na Karaburmi.

Novi susret odigran je na stadionu Zemuna u Gornjoj Varoši u okviru Kupa Beograda, gde se okupilo nekoliko stotina navijača. Pristalica OFK Beograda bilo je manje, dok je nešto veći broj bio na tribini Taurunum Bojsa.

Razlog nešto manje posete sasvim sigurno leži i u činjenici da je radni dan i nepopularan termin od 14.30h, pa oni koji imaju posao nisu u mogućnosti da dođu na utakmicu.

Čim su Taurunum bojsi ušli na tribinu, zaleteli su se ka ogradi u pravcu tribine gde su bili smešteni navijači OFK Beograda. Usledilo je prozivanje na obe strane. Nekoliko navijača Zemuna prošlo je i kapiju na ogradi između tribina, ali su redari i policija brzo interevenisali i sprečili bilo kakvu potencijalno problematičnu situaciju.

Žandarmerija je i ušla na tribinu navijača Zemuna, koji su zatim morali da se udalje od ograde ka delu tribine gde su obično i stacionirani.

Zemunci su skandirali "Je l' ste došli avionom?" kao i "Ofkovci, zečevi, zašto uvek bežite", a imali su i transparent kojim su prozvali protivničku grupu:

- Otkud vi? Opet ste aktivni? Od proslave do proslave živite između toga ne postojite!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA