≫ 

Brazil izbegao bruku u poslednjih 20 minuta, Argentina žali za šansom Di Marije

Lider kvalifikacija tek u psolednjih 20-ak minuta "okrenuo" fenjeraša

  • 0
Fudbalska reprezentacija Brazila Foto: AP/Tanjug

Fudbalska reprezentacija Brazila uspela je nekako da izbegne bruku u noći između četvrtka i petka, kada su u sklopu kvalfikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo "slomili" domaćina Venecuelu tek u poslednjih 20 minuta - 1:3 (1.0)!

Brazil do sada nikada u istoriji nije izgubio kvalifikacioni meč od pomenute selekcije, imali su 16/16 pred ovaj duel u Karakasu, ali su već od 11. minuta gubili posle gola Ramireza. Tako je ostalo do poluvremena, kada je brazilski selektor Tite ubacio Rafinju na pauzi, a ovaj mu u nastavku vratio sa dve asistencije.

Lidsov debitant je u nacionalnom dresu najpre u 71. minutu pronašao Markinjosa koji je izjednačio na 1:1, da bi zajedno sa još jednim debitantom, Entonijem iz Ajaksa, kreirao akciju za Vinisijusa koji je oboren u kaznenom prostoru.

Loptu na belu tačju je stavio Gabrijel Barbosa i pogodio je mrežu domaćina u 85. minutu, a potom su Rafinja i Entoni ponovo bili u centru pažnje. Prvi je asistirao, drugi pogodio u 95. za konačan rezultat i sigurno prvo mesto sa sstoprocentnim učinkom. Vredi pomenuti i to da je Brazil igrao ovaj meč bez suspendovanog Nejmara.

Odmah iza Brazila nalaze se Argentinci koji su odigrali samo 0:0 na gostovanju čvrtsom Paragvaju. Obe ekipe imale su svoje šanse, a najbolju Anhel Di Marija već u 12. minutu, kada mu je falilo pola koraka da ugura loptu u mrežu. Međutim, defanzivca Paragvaja je odlično reagovao i nekako sprečio da lopta ne uđe u gol.

Zatim je i Korena sjajno šutirao glavom u 60. minutu, mnogi su videli loptu u golu, ali ne i jedan defanzivac domaćeg tima koji se odnekud pojavio i izblokirao ovaj udaraca napadača Argentine koja sada ima 19 bodova.

>>> Posle bajkovitog plasmana na EP i pobede u Nemačkoj na startu kvalifikacija za SP, Makedonci su malo usporili, ali su i dalje u igri za plasman u Katar. Da bi mu se dodatno približili, mečeve poput večerašnjeg (20.45) gostovanja Lihtenštajnu moraju da rešavaju bez većih problema. Kvota na dvojku je 1,15, a na kombinazziju 2&3+ 1,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Lihtenštajn - Makedonija.

U narednom kolu igraju protiv Urugvaja koji je sa Kolumbijom odigrao takođe 0:0 i sada sa Ekvadorom imaju po 16 bdoova na tom trećem i četvtom mestu koja vode direktno na Mundijal u Katar. Pomenuti Ekvaodr je dobio Boliviju sa 3:0, dok je Peru sa 2:0 savladao Čile.

Rezultati:

Paragvaj - Argentina 0:0

Urugvaj - Kolumbija 0:0

Venecuela - Brazil 1:3

(Ramirez 11 - Markinjos 71, Gabrijel Barbosa 85 pen, Entoni 90+5)

Ekvador - Bolivija 3:0

(Estrada 14, Valensija 17, 19)

Peru - Čile 2:0

(Kueva 35, Penja 64)

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA