Boban izgubio sudski spor od Milana, mora da vrati Rosonerima čak 1.200.000 evra

Ogroman udarac po džepu za nekadašnjeg člana italijanske ekipe

  • 0
zvonimir boban Foto: youtube/NOVA S

Iako se Zvonimir Boban verovatno nadao da će dobiti kompletan zalogaj od Milana nakon što ih je tužio pred sudom, od toga neće biti ništa. Naprotiv, može se reći da je Hrvat loše prošao pred pravosudnim organima i čak će morati da vrati jedan deo novca italijanskom velikanu.

Sud je odlučivao o tome šta Bobanu pripada nakon otkaza i doneo je odluku da klub mora da mu isplati 5.375.000 evra. Od toga je 4.125.000 evra potpadalo pod materijalnu, a 1.250.000 pod nematerijalnu štetu, uz sve kamate i revalorizaciju, 843 evra troškova i 51.450 evra naknada za advokate.

Milan se žalio na odluku, a sud je smanjio kaznu na oko 4.200.000 evra, pa Boban sada mora da vrati 1.200.000 evra razlike koja mu je već isplaćena, piše Kalčo i Financa, a prenose brojni drugi italijanski mediji.

Boban se već neko vreme nije slagao sa upravom u kojoj je glavnu reč vodio Ivan Gazidis. Svoj život u ovom klubu je "okončao" intervjuom za Gazetu delo Sport, gde je odgovorio na višemesečne glasine kako će njega, Maldinija i trenera Stefana Piolija na leto naslediti Ralf Rangnik.

- Do pre nekoliko dana sam mislio da su priče o dvema dušama unutar kluba neistina uprkos različitostima u kulturama, kao i razlici u strasti oko kluba. Činjenica da pričamo o ovome svakako nije dobra. Najgore je što se ovaj destabilizirajući trenutak događa sada kada ekipa napreduje i možete da vidite naporan rad Piolija. Ne dati nam ni upozorenje je potez bez poštovanja i elegancije. To nije Milanov način ili barem ne ono čega se mi sećamo kao Milanovo poslovanje - oštro je odgovorio Boban, što ga je koštalo posla.

Video: Piksi ekskluzivno o Maksimiru 1990: Boban je upao u našu svlačionicu, bio sam uplašen

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA