≫ 

Selektor Hrvatske ne želi Srbiju u baražu: "Ne verujem da je to bilo kome drago"

Dalić smatra da su Orlovi ekipa koja je za sve ostale selekcije definitivno za izbegavanje

  • 8
Utakmica Francuska Hrvatska, fudbal Foto: Tanjug/AP

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić priznao je da ne bi voleo da u baražu kvalfikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo igra protiv selekcije Srbije!

I Srbija i Hrvatska su trenutno druge u svojim grupama i postoji mogućnost da se sastanu u finalu baraža, mada obe selekcije imaju priliku da pobedama u poslednjem kolu direktno odu u Katar.

- Hajde prvo da razmišljamo kako da odemo direktno. Nas čeka meč sa Maltom u gostima, pa sa Rusijom kod kuće i sa dve pobede hoćemo da se plasiramo direktno na Mundijal. Srbija može da pobedi Portugaliju u Lisabonu i ja joj iskreno to želim. Nije to nemoguće. Ako bi se ipak našli u baražu, onda ne bih voleo da se sretnu Hrvatska i Srbija - rekao je Dalić za "Informer" i dodao:

- Srbija ima sjajne igrače koji nastupaju u odličnim klubovima. Mnogo je njih iz vrha evropskog fudbala i ne bi bilo lako pobediti ih. Baraž je komplikovan, sve staje u dve utakmice i zbog toga je ogroman pritisak... Strogo fudbalski gledano bilo bi teško izboriti se sa Srbijom na terenu.

- Pratim kako igra Srbija, baš sam gledao meč sa Azerbejdžanom i sviđa mi se kako je vaša reprezentacija izgledala na terenu. Dosta je dominantna u odnosu na protivnike. Kvalitet vaših igrača nije nikad bio sporan, a sad je sa Piksijem sve došlo na svoje. Ne verujem da bi ikom bilo drago da igra sa Srbijom.

Podsetimo, Orlovima za direktan plasman na Mundijal treba pobeda u Lisabonu u poslednjem kolu ili eventualno remi u slučaju da Portugalci izgube u Dablinu u novembru.

>>> Večeras (02.30) igra se fudbalski klasik - Brazil dočekuje Urugvaj, a gostima je ovaj meč mnogo važniji, pošto je Brazil već na polovini kvalifikacija praktično izborio plasman na Svetsko prvenstvo. Kvota na keca je 1,50, na iks 4,20, a na dvojku 8,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Brazil - Urugvaj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA