≫ 

Roberto Karlos kandidat za selektora tzv. Kosova, u kombinaciji i bivši trener Zvezde

U Prištini se nadaju da će Brazilac prihvatiti ponudu

  • 16
Robero Karlos, Slaviša Kokeza Foto: FSS

Legendarni brazilski fudbaler Roberto Karlos glavni je kandidat za novog selektora fudbalske reprezentacije tzv. Kosova, objavili su prištinski mediji.

Osvajač mnogih klupskih trofeja, između ostalog i Lige šampiona sa Realom iz Madrida, kao i titule prvaka sveta sa Brazilom, jedan je od trojice kandidata za novog trenera ove selekcije posle otkaza za Švajcarca Bernarda Šalendea.

Pored Roberta Karlosa, kao kandidati za klupu selekcije tzv. Kosova spominju se i Nemac Feliks Magat, kao i Italijan Valter Zenga, nekadašnji trener Crvene zvezde.

Ipak, javnost u Prištini priželjkuje da na klupu sedne Roberto Karlos, koji je u prošlosti nekoliko puta gostovao u ovom delu Srbije kada je pobrao simpatije tamošnjih fudbalskih čelnika.

Roberto Karlos nema mnogo trenerskog iskustva, ali mu u CV-ju stoji da je vodio turske klubove Sivas i Ahišarspor.

Ukoliko dođe do toga da sedne na klupu tzv. Kosova, to će mu biti prvi mandat od 2015. godine kada je poslednji put bio šef stručnog štaba neke ekipe.

Zanimljivo da je 2017. godine Roberto Karlos bio dragi gost Fudbalskog saveza Srbije gde je bilo najavljivano da će pohađati kurs za A trenersku licencu. Ipak, nema informacija da li je taj plan relizovan.

Video: Mi smo već znali da će meč sa Portugalom odlučivati: Selektor Piksi nakon Azerbejdžana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA