Selektor Piksi žestoko odbrusio novinaru: "Eventualni plasman? Moramo bre da odemo u Katar!"

Pomalo u šaljivom, a pomalo i u iznerviranom tonu je odgovorio novinaru na ovu konstataciju

  • 10
Dragan Stojković Piksi Foto: Marko Jovanović

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi održao je konferenciju za novinare u susret odlučujućeg meča protiv Portugalije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru. On ne sumnja u plasman i pobedu svog tima, a to je i pokazao na konferenciji odgovorivši oštro na jedno pitanje o potencijalnom plasmanu.

Srbija će u Portugaliji morati da ide na pobedu, osim ako Irska ne odigra u korist naše reprezentacije pa savlada Portugaliju nešto ranije. U tom scenariju, Srbiji bi odgovarao i remi, ali Piksi ne želi ništa da prepušta slučaju već ide na Pirinejsko poluostrvo kako bi napao.

Jedno od pitanja na koferenciji je sadržali i konstataciju - eventualni plasman, što je selektora naše reprezentacije pomalo iziritiralo.

- Kakav eventualni? Moramo bre da odemo u Katar. Ne bi bio najveći uspeh, tek nas očekuje nešto veliko. Ona ocena iz marta je bila da će ovo biti finale. Znali smo da će u Poirtugalu taj meč biti odlučujući za odlazak. Na svakom okupljanju mi se fokusiramo na taj meč. Cilj je da se ode u Katar na Mundijal, to je cilj, to je naša želja, to je zadatak koji sam sebi postavio.

- Ako se ne ode, to nije tragedija. U sportu ne postoje tragedije, samo nesreće. A to da ćemo u Portugalu biti nivou, da ćemo se boriti, da ćemo dati poslednji atom snage, da ćemo odigrati moderan fudbal, hrabar fudbal, nemojte da imate dilemu. Da li ćemo pobediti, izgubiti ili remizirati ne znam, ali Srbija će biti prava. Jedan od ciljeva je da se ode u Katar, a kasnije ćemo pričati na ostalim ciljevima. Mene kvalifikovanje ne zanima toliko, mene zanima nešto veće - rekao je selektor Srbije.

Video: Portugalci imaju krila i lete pa da ih se plašim? Srbija mora da igra najlepši fudbal u Evropi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA