Nisu hteli Konte i Emeri: Bogati Njukasl dobio pomalo neočekivano ime na klupi

Edi Hau preuzeće Svrake do 2024. godine

  • 0
Bornmut - Lester Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Njukasla posle duge i velike potrage zvanično su dobili novog trenera. Posle odlaska Stiva Brusa vodiće ih nekadašnji šef struke Bornmuta, Edi Hau koji je dobio poverenje borda da vodi tim do 2024. godine.

On se sa Trešnjicama rastao prošlog leta, posle čega se nije "upuštao" u nove avanture. U Bornmutu je proveo dugih 11 godina kao trener u dva navrata, a kao fudbaler je nastupao u dresu ovog kluba od 1994. do 2007. godine sa kratkim "izletima" u Portsmut i Svindon.

Na jugu Engleske upisao je čak 300 nastupa, a Bornmut je kao trener vodio u sva četiri ranga profesionalnog fudbala. Sve je kulminiralo boravkom u Premijer ligi od 2015. do 2020. godine.

- Velika je čast za mene što sam postao trener kluba takve istorije kakvu ima Njukasl. Ovo je ponosan dan za mene i moju porodicu. Sjajna je šansa, ali i mnogo posla ispred nas. Jedva čekam da se nađem na treningu i da počnem da radim sa igračima - rekao je Hau na predstavljanju.

Nije objavljeno koliko će Edi Hau zaraditi od dolaska u Njukasl junajted, koji su nedavno preuzeli arapski vlasnici, koji imaju velike ambicije da klub dovedu do vrha Premijer lige. Podsetimo, prethodno je klub sa severo-istoka Engleske pokušavao da dovede Unaija Emerija i Antonija Kontea na mesto šefa struke.

Video: Iz Zvezde tvrde da su oštećeni za 2 penala: Ovo je druga situacija u kojoj tvrde da su oštećeni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA